Obratite pažnju

Pregledi spašavaju život: Zašto žene izbegavaju ginekologa?

Na stranu što je jezivo raširiti noge i pustiti nekoga da vam gleda intimne delove, ova 3 problema su glavni krivci za to što žene viđaju ginekologa samo kad je hitno. Evo i rešenja
Medicina 17.08.2015. - 15:46h Autor: nadlanu.com
Foto: Shutterstock

Za većinu žena u Srbiji redovni ginekološki pregled je samo još jedan izraz koji im ništa ne znači, a ova tri razloga su glavni krivci.

 

Strah

 

Lako je reći da treba da se ode na pregled, ali šta ako nešto zaista ne bude u redu? Pa se većina žena vodi logikom "ako ne znam, za problem, to je kao i da ga nema". Tako mnoge odlaze ginekologu tek kad stanje koje imaju postane ozbiljno i mora da se rešava operativnim putem. Polipi, gljivične infekcije, benigne i maligne izrasline - sve to može da vam promakne i iskomplikuje se, a ako jednom u 6 meseci posetite ginekologa, barem ćete biti sigurni.

 

Rak grlića materice ubije najviše žena u Srbiji: Najefikasnija prirodna preventiva!

 

Nesigurnost

 

Šta će misliti kad mi vidi neobrijane noge? Da li treba da brijem intimno područje za pregled? Da li su mi grudi grozno nejednake? Šta ako neprijatno miriše tamo dole? Nesigurnost je normalna, ali, evo, da vam olakšamo - svejedno je. Ginekolog vam ne zagleda stidne dlake, niti meri dužinu dlaka na nogama. Ako vam je miris problem - stavite dnevni uložak. Sve ono što vi vidite on neće ni primetiti, verujte nam na reč.

 

Svrab u intimnom delu: Ginekolog otkriva uzroke i pravilno lečenje!

 

Neprijatnosti

 

Svaka žena ima bar jednu priču o neprijatnosti kod ginekologa koju priča kako bi opravdala neodlaženje. To nije opravdanje. Znamo da postoje ginekolozi koji su grubi, koji imaju oštriji jezik, koji vas ne slušaju... Zato postoji zaštita pacijenata. Obučete se, i pravac tamo da se žalite. Ukoliko vam je konflikt neprijatan, samo pređite kod drugog lekara. Pre nego što se odlučite, raspitajte se. Sestre najbolje znaju koji ginekolog je dobar u svom poslu.

 

Promene u menstruaciji otkrivaju vaše zdravlje: 5 znakova za uzbunu koji zahtevaju lekarski pregled!

 

Ne postoji nijedno opravdanje da zapostavite svoje zdravlje.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs