Predivni talasi u kosi

Nega kovrdžave kose: Ovako će vam frizura uvek izgledati uredno i prirodno!

Ukoliko vam je potrebna frizura za nekoliko sati – može i pena, i sufle i lak i sva čuda, ali ukoliko želite lepu frizuru ceo dan, a i dan, dva posle, ne preterujte

Hair & Makeup 15.05.2018. - 13:32h Autor: jolie.hr
Foto: Shutterstock

Imate talasastu  ili kovrdžavu kosu pa stalno čujete rečenicu: “Ma ti si srećnica, samo opereš kosu i frizura je tu.” Složićete se da to nije baš tako, naročito ako je vaša kosa “samo” talasasta.

 

Naime, da bi talasasta kosa (uz poneku kovrdžu) izgledala lepo, uredno, a opet razigrano, potrebno joj je posvetiti potrebnu pažnju i negu. Evo nekoliko korisnih saveta.

 

1. Izbegavate da češljate kosu, jer onda kovrdže postanu blagi, nepravilni talasi? Očešljajte se pre pranja kose! I to dobro, jer do sledećeg pranja to nećete raditi.

 

2. Kod pranja kose izbegavate regenerator jer se se kosa “opusti”? Upotrebite ovaj trik – stavite šampon na kosu, isperite, a onda stavite regenerator. Mislite gde je trik? Nakon toga je još jednom operite šamponom i dobro isperite. Na taj način kosa će zadržati potrebni volumen.

 

3. Nakon pranja zamotajte je u peškir i ostavite barem desetak minuta. S obzirom da ste je dobro raščešljali pre pranja, kada skinete peškir nemate potrebu za češljanjem, samo je malo protresite prstima i nanesite manju količinu pene za kosu.

 

Niste stigli da operete kosu? Ove frizure će vam pomoći da pregurate dan! (FOTO)

foto: Shutterstock

4. Sušenje – najefikasniji, ali ne i najzdraviji način, bila bi najjača tempretaura na fenu za kosu, ali s najmanjom snagom duvanja, a zdravija opcija je manja temperatura s jednako malom snagom duvanja. Zašto? Jer ne želite da vam jak vazduh rasprši svaku dlaku na svoju stranu.

 

5. Ovaj postupak sigurno znate, ali vredi da ga ponovimo, sagnite glavu, lagano prstima “gužvajtekosu dok je sušite. Takođe, možete da koristite i difuzer za sušenje kovrčave kose.

 

6. Preparati – birajte naravno one za kovrdžavu kosu, ali nemojte da preterujete u mešanju preparata – kosa će postati teža, lepljivija i zamršenija. Dakle, ukoliko vam je potrebna frizura za nekoliko sati – može i pena, i sufle i lak i sva čuda, ali ukoliko želite lepu frizuru ceo dan, a i dan, dva posle, ne preterujte.

 

7. I na kraju o najvećem neprijatelju talasaste kose – vodi. Tvrda voda jednostavno ubija vaše kovrdže. Tu vam baš nema pomoći, ali možete sebi da pomognete “čarobnomslanom vodom. Prisetite se – da li vam je kosa na moru ikad izgledala loše? Dakle, pre nekoliko godina blogerke širom sveta su "otkrile" morsku so u kosi.

 

Prva opcija – pomešajte morsku so sa šamponom u posebnoj bočici i time operite kosu ili druga opcija, u posebnu bočicu sa raspršivačem pomešajte 2 dl vode sa 3 kašike morske soli i poprskajte kosu pa tako osušite. Naravno, možete i da kupite gotov proizvod.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...