Ispravite ih

Greške u negovanju kose: Zbog njih izgledate starije nego što jeste!

Stilisti čak preporučuju korišćenje dve različite farbe, jednu u vašoj prirodnoj boji, a drugu za nijansu tamniju, kako biste dovoljno prekrili sede

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Shutterstock

Svako od nas poznaje bar jednu ženu koja još uvek ima frizuru iz 80-ih godina. Iako je ta frizura možda izgledala sjajno u to doba, vremena se menjaju. Ako imate zastarelu frizuru, nepravilno farbate svoju kosu ili mnogo eksperimentišete sa kosom, sve ove greške mogu da učine da izgledate mnogo starije. Pogledajte naše savete kako biste prestali da sebi dodajete godine.

 

1. Nepravilno farbanje sedih

 

Sede vlasi se mogu pojaviti u bilo koje doba. Ako niste spremni da se suočite sa ovom promenom, potrudite se da koristite proizvod koji je namenjen prekrivanju sedih. Seda kosa zahteva posebnu pažnju jer je dlaka obično grublja od normalne kose, što znači i da drugačije prima boju. Stilisti čak preporučuju korišćenje dve različite farbe, jednu u vašoj prirodnoj boji, a drugu za nijansu tamniju, kako biste dovoljno prekrili sede.

 

2. Vaša boja kose ne odgovara vašem tenu

 

Vaša omiljena poznata ličnost nosi jarko crvenu kosu i vi želite da je isprobate, ali budite oprezni! Ako boja ne odgovara vašem prirodnom tonu kože, izgledaće isprano. Kako biste odredili ton kože, pogledajte u svoje vene. Ako izgledaju plavo, onda imate hladan ton kože, a ako izgledaju zeleno, onda ste toplijeg tena. Hladni tonovi mogu da eksperimentišu sa pepeljasto plavom, smeđom ili crnom sa plavim ili ljubičastim nijansama. Topli tonovi kože mogu da se poigraju crvenom, smeđom, crnom ili jagoda plavom bojom.

3. Nerazumevanje sopstvene kose

 

I ne pomišljajte na farbanje dok ne naučite neke činjenice o svojoj kosi. Najpre odredite stanje i ton vaše kose pre nego što pokušate da je ofarbate kod kuće. Porazgovarajte sa profesionalcem o perutanju i koliko daleko možete da odete u odnosu na vašu prirodnu boju.

 

4. Pogrešan razdeljak

 

Razdeljak na sredini retko kome stoji dobro. Kosu podelite na stranu ili malo od centra. Na taj način će sigurno više odgovarati vašem obliku lica.

 

5. Ne pokušavajte da nosite šiške

 

Ako ste svesni bora na čelu, šiške mogu biti vaš spasilac! Šiške imaju lošu reputaciju zahvaljujući našim mamama koje su nas same šišale, ali postoji toliko vrsta koje će odgovarati svakome. Pronađite poznatu ličnost koja ima oblik lica sličan vašem, pogledajte kakve šiške nosi i isprobajte ih i sami.

6. Zastarela frizura

 

Ako nosite istu frizuru decenijama, onda se zabavljate sa samom sobom. Ne morate drastično da menjate izgled kako biste izgledale mlađe. Skratite kosu nekoliko centimetara, promenite razdeljak, isprobajte drugu boju, probajte drugačije lokne i sigurno ćete skinuti nekoliko godina sa svog lica.

 

7. Pokušavate da izgledate previše mlado

 

Ako imate preko 30 godina, a i dalje nosite lude boje i frizure, možda ćete izgledati pomalo čudno. Ovo ne znači da ne možete da eksperimentišete, ali težite izgledu koji odgovara vašim godinama.

 

8. Niste samouverene

 

Možete biti lepe u svako doba! Deo lepote je osmeh pun samopouzdanja. Samopouzdanje čini da svi izgledamo živahno i mlado, pa nosite frizuru sa kojom se osećate najbolje.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...