Kada je vreme za novu frizuru

Frizeri savetuju: Dužina kose određuje koliko često treba da se šišate!

Kada se ošišate to je kao da ste si kupili novu odeću. Kada nosite nešto novo to će vam povećati samopuzdanje i jednostavno ćete se osećati bolje

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Profimedia

Znamo da je teško baš svaki mesec izdvojiti novac za šišanje i frizuru, a ponekad nam je jednostavno žao skratiti kosu. No, određena pravila ipak postoje, a sve zavisi kakvu dužinu kose imate.

 

Šišanje je poput vežbanja. Stalno odugovlačite, ali kada je gotovo osećaj je sjajan pa se pitate zašto ste to toliko odgađale. Iako odlazak u frizerski salon možda i nije na listi prioriteta, važan je deo nege i brige o sebi. “Šišanje može imati terapeutski efekat, pa ako se osećate potišteno, zakažite termin kod frizerke”, smatra Radžer, frizer za brojne slavne osobe, piše Well and Good.

 

Krajnje vreme za odlazak kod frizera je kada primetite ispucale vrhove i kada vam je kosa beživotna i suva. “Kada se ošišate to je kao da ste si kupili novu odeću. Kada nosite nešto novo to će vam povećati samopouzdanje i jednostavno ćete se osećati bolje”, kaže Radžer. To je zbilja dovoljan razlog da posetite frizera.

 

15 stvari koje vam frizeri neće reći, a želeli bi da znate: Ne pravite ove greške!

foto: Profimedia

Kratka frizura

Ako imate kratku frizuru potrebno je češće da je šišate. Preporuka je svake tri nedelje. Iako je kosi potrebno mesec dana da poraste 1,5 centimetar, za oblikovanje kratke frizure potrebno je nešto malo više vremena kako bi zadržala svoju formu. Naime, slojevi kose su kraći pa se promene brže primećuju.

 

Kosa do ramena

Budući da je najvažniji aspekat bilo koje kratke kose zadržati njen oblik, ako imate kosu do ramena važno je redovno se šišati na šest nedelja.

 

Srednje duga kosa

Imate li ovakvu dužinu kose, ne morate se toliko brinuti oko zakazivanja termina kod frizera. Ispucale vrhove potrebno je odrezati svake osme nedelje. Ako primetite ispucale i suve vrhove koji se lako lome, odmah posetite svoga frizera.

 

Duga kosa

Ako imate zdravu kosu koja nije oštećena, ne trebate je često šišati. Srećnice s dugom kosom mogu izdržati čak i tri meseca bez odlaska u frizerski salon, a tada je dovoljno samo malo podrezati kosu.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...