saveti i trikovi

5 saveta poznatog svetskog šminkera: Nanesite savršeno svaku boju karmina na usne- ovo je najvažnije!

Ako još nemate toliko iskustva obratite pažnju na ovih 5 koraka za nanošenje karmina bez greške koje su istakli vizažisti.

Nega
Autor:
5 saveta poznatog svetskog šminkera: Nanesite savršeno svaku boju karmina na usne- ovo je najvažnije!
Foto: Profimedia

Piling

Preskakanje prvog koraka čini se kao zaista loš početak pa svakako poslušajte vizažista Nikolasa Lenona i započnite s pilingom usana. Možete smućkati neki u DIY piling ili kao najbrže rešenje protrljati usne četkicom za zube ili vlažnim peškirom, možda i pronaći neki iz već postojeće ponude, svejedno je, ali zapamtite ovo- dobar piling je apsolutni temelj svega!

Hidratacija

Nakon pilinga hidratacija je obavezna, ali pazite da ne preterate, upozorava Lenon. Priprema kože je najvažniji deo make-up rutine!

Iscrtajte usne

Poslužite se olovkom ili lip lajnerom i precizno iscrtajte i definišite oblik usana.

Ispunite ostatak usana

Sad je vreme da svoju najdražu nijansu rasporedite po celim usnama, naravno, pazeći na granice koje ste iscrtali u prošlom koraku. Lenon preporučuje da koristite četkicu jer će vam dati veću kontrolu u tome koliko karmina nanosite. Nakon toga, nežno tapkajte usne maramicom.

Dodajte sjaj

Za još volumena - nanesite sjaj! Utisak punoće najlakše ćete postići ako malo sjaja stavite na sredinu donje usne, ističe Lenon.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs