PRAVILA DOBRE NEGE

Za zdravu i sjajnu kosu ovaj vitamin je ključan: Obnavlja je od korena do krajeva!

Čim počnete da koristite ovaj vitamin, primetićete drastičnu promenu u izgledu kose

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Shuterstock

Ulja za kosu jačaju i neguju vlasi, a posebno korisno je ulje vitamina E.

Vitamin E je antioksidans topljiv u mastima, stoga je u stanju da neutrališe slobodne radikale u koži, kosi i telu.

"Vitamin E stekao je veliku popularnost zbog svoje sposobnosti pretvaranja suve kose u bujniju i sjajniju. Veruje se da vitamin E može da smanji gubitak kose, poboljšati zdravlje samog temena i cirkulaciju, te dodati sjaj kosi", rekao je slavni stilista Nik Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge prednosti vitamina E.


Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati celokupnu cirkulaciju tela. Cirkulacija je takođe povezana sa zdravim rastom kose. Tako mnogi stručnjaci za kosu zaključuju da ćete primenom vitamina E podstaći cirkulaciju temena.

 

On stvara zaštitni sloj na površini kože glave što pomaže da ostane hidrirana i sprečava da lojne žlezde podivljaju u proizvodnji sebuma. Ovaj vitamin je koristan i za sprečavanje cvetanja krajeva.

"Jednostavan način za korišćenje je nanošenje na kosu i teme, ravnomerno raspoređivanje i dopuštanje da odstoji na kosi 10 do 15 minuta pre nego što nanesete šampon i normalno operete kosu", kaže Stenson i dodaje da je ulje vitamina E izvrsno za bilo koju kosu koja je prirodno suva.

 

Kosua se vitaminom E može negovati i spolja, ali i iznutra redovnim konzumiranjem namirnica bogatih vitminom E, jer tako ishranjujemo ćelije vlasišta iznutra. Na taj način obezbeđujemo dovoljno materijala za pravilan, brz rast kose i manje mogućnosti za njeno preterano opadanje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...