nega kose

Imate tanku kosu: Uz ovih 7 koraka vratićete volumen da vam svi zavide!

Uz pomoć ovih jednostavih saveta poboljšajte izgled vašoj kosi

Hair & Makeup 01.06.2019. - 14:55h Autor: uspesnazena.com
Foto: Shutterstock

Tanka kosa je često veoma komplikovana, te je znatno teže da napravite lepu frizuru za bilo koju priliku.


Ako ste od onih žena kojima tanka i beživotna kosa pravi veliki problem, onda će vam ovi saveti i te kako pomoći.

 

Menjajte dužinu  i boju kose

 

Mnogi stilisti tvrde da dužina kose ne treba da bude ispod ramena, jer na ovaj način može da se pokaže volumen. Kratka kosa se lakše namešta i uvek birajte volumen, ne dužinu.

 

Jedna od frizura koja pomaže da imate više volumena jeste ona sa neravnim pramenovima. Dobra stvar kod ovoga je što lepo stoji svakom obliku lica ili tipu kose.

 

Možete istaći volumen ne samo dužinom kose, već i bojom. Naglasite kosu jednom bojom u više nijansi. Trendi balajaž naglasiće na vama sve što treba.

 

Perite kosu na pravi način

 

Čak i obična stvar koja je pranje kose može uticati na volumen.  Nanesite šampon na koren kose i utrljajte ga, dok ostatak šampona samo iskoristite za ostali deo kose. Ne trljajte krajeve, jer su dovoljno suvi.

 

Kada stavljate regenerator za kosu obavezno ga stavite po dužini, ne i na koren, jer će vam samo umastiti kosu. Ne perite je svaki dan, jer ćete joj oštetiti zaštitni sloj, od čega će biti slabija.

 

Nervira vas beživotna kosa: Ako primenite ove sjajne trikove, dobićete volumen kakav ste oduvek želele!

foto: Profimedia

Volumen na korenu

 

U današnje vreme postoji mnogo načina kako da postignete volumen, počev od viklera, pa sve do posebnih sprejeva, prese za kosu i figara. Ako nemate ništa od navedenog, pokušajte da iskoristite običnu šnalu za kosu. Samo ih stavite na vlažnu kosu dok se ona ne osuši. Vaš koren će biti blago podignut i nećete dobiti neprirodan izgled volumena.

 

Nemojte preterivati sa preparatima za oblikovanje kose

 

Prevelika količina pene za kosu ili drugih preparata može učiniti vašu kosu težom i zbog toga nećete moći da dobijete željeni izgled. Na kratku kosu je dovoljno da se nanese penu veličine oraha, a za dugu kosu veličine teniske loptice.

 

Koristite suvi šampon

 

Suvi šampon je pravi spas za sve one koji nemaju vremena da operu kosu i dugo je sređuju. Uklanjanjem prljavštine sa korena može da pomogne da se postigne volumen, dajući takođe i izgled čistoće. Isti efekat se može postići uz pomoć dečjeg pudera.

 

Kada kosa upozorava da vam je zdravlje ugroženo: Lomi se, opada i prebrzo sedi!

foto: Shutterstock

Sušite kosu odozdo

 

Običan fen vam može pomoći da dobijete volumen. Jednostavno okrenite glavu i kosu naopačke i usmerite topli vazduh od korena do vrhova. Alternativno, jednostavno podignite gornji deo vaše kose i osušite je u vertikalnom položaju.

 

Napravite razdeljak sa strane

 

Umesto klasičnog razdeljka na sredini, napravite neku promenu. Imate dosta izbora: cik-cak, sa strane ili čak više toga odjednom. Ovaj jednostavan trik može dati volumen vašoj kosi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs