uspela uz pomoć porodice

Kada sam bila najteža, bila sam vrlo tužna, pa sam jela kako bih se utešila: A onda je uspela da smrša 68 KG! (FOTO)

Sada joj prate svaki korak da otkriju koja je njena tajna!

Fitnes & Nutricija
Autor:
Kada sam bila najteža, bila sam vrlo tužna, pa sam jela kako bih se utešila: A onda je uspela da smrša 68 KG! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram isfrannyfityet Verified

Frensis Karpenter, poznatija kao Freni Fit je prava senzacija na Instagramu. Njen profil prati 145 hiljada obožavatelja koji traže nadahnuće za promene životnih navika i gubitak viška kilograma. Ona je, naime, izgubila čak 68 kilograma.

Ova 30-godišnja Amerikanka s kilogramima je vodila rat celog života. Odrasla je u problematičnoj porodici i od kako zna za sebe jela je velike količine hrane da bi nadomestila emocionalnu prazninu koju je osećala.

foto: Printscreen Instagram isfrannyfityet Verified

Kad je završila srednju školu imala je 90 kilograma, a do 26. rođendana vaga joj je pokazivala zabrinjavajućih 150 kilograma. Zbog svoje težine nije mogla da sedne u sedištu u bioskopu, a teško joj je bilo da pronađe i odgovarajuće mesto u rastoranima.

"Kada sam bila najteža, bila sam vrlo tužna, pa sam jela kako bih se utešila. Bio je to vrlo nezdrav ciklus koji sam morala prekinuti", priznala je Frencis Karpenter na svom Instagramu. Odlučila je nešto da preduzme. Počela je da kuva hranu s niskim sadržajem ugljenih hidrata, odnosno visokim delom belančevina i masti. Iz ishrane je izbacila hleb, testeninu, rižu i slatko, a zamenila ih zelenim lisnatim povrćem i drugim zdravim namirnicama.

Na njenom jelovniku nalaze će se kombinacija junetine i pečenih špargi, pileća prsa s rižom ili riba poslužena uz finu salatu. Uz pomoć ovakve ishrane u deset meseci izgubila je 45 kilograma. S vremenom je počela i da vežba u teretani, pet dana nedeljno, što čini i danas.

Svoje pratiteljice na Instagramu redovno savetuje da na mršavljenje krenu s podrškom porodice, partnera ili dece. Savetuje ih i da se pripreme na velike promene.

"Nisam ni slutila koliko će me gubitak kilograma promeniti. Ne samo da sam postala samopouzdanija po pitanju izgleda, nego sam stekla i novu količinu ljubavi prema sebi. Sada sam sebi na prvom mestu i uživam u stvarima o kojima sam pre samo sanjala", zaključila je ova uporna žena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs