Do sada je već utvrđeno da je paradajz i tropsko povrće bolje držati izvan frižidera jer će biti ukusnije, a tu je i med koji će postati tvrd ako je na hladnom. Hladnoća će isušiti hleb, a i krompir je bolji ako je van frižidera.
Sada su naučnici proučavajući luk zaključili da pravilno skladišten može da traje mesec dana, a treba ga odložiti i na tamno i suvo mesto, najbolje u pamučnu kesicu.Plastične i zatvorene kesice nisu preporučljive jer luk mora biti na vazduhu. Takođe bi bilo najbolje da je luk na vazduhu temperature oko sedam stepeni.
A zašto nije dobro da luk bude u frižideru? Naučnici tvrde da se hlađenjem skrob u luku pretvara u šećer pa postaje mekan i gnjecav pa brže propada. Osim toga, frižider će se osećati na luk.
Ovo pravilo važi za beli ili ljubičasti luk, ali mladi luk na primer treba da bude u frižideru jer sadrži više vode.