Kiselina u želucumože biti uzrokovana različitim faktorima. Najčešći okidač za stavranje ovog nelagodnog osećaja u stomaku je nezdrav način života i loše navike u ishrani.
Ukoliko se često susrećete sa ovim problemom, probajte da izbacite ili barem svedete na minimum sledeće namirnice:
Začinjena i pržena hrana
Začinjena hranamože lako izazvati kiselinu i navodi se kao okidač koji se nalazi na samom vrhu liste ovih namirnica. Odmah iza nje, nalazi se i pržena hrana.
Čokolada
Čokolada je bogata mastima, kofeinomi kakaom. Ova tri sastojka su glavni uzroci kiseline u želucu.
Gazirana pića
Soda vam može pomoći da vam olakša probavu nakon teškog jela. Međutim, mehurići gaziranih pića šire se u želucu, a to povećava pritisak i dovodi do kiseline.
Ove namirnice loše utiču na želudac. Poželjno je da ovu hranu izbacite iz ishrane ili barem smanjite upotrebu
