Kiselina u želucumože biti uzrokovana različitim faktorima. Najčešći okidač za stavranje ovog nelagodnog osećaja u stomaku je nezdrav način života i loše navike u ishrani.

Ukoliko se često susrećete sa ovim problemom, probajte da izbacite ili barem svedete na minimum sledeće namirnice:

Začinjena i pržena hrana

Začinjena hranamože lako izazvati kiselinu i navodi se kao okidač koji se nalazi na samom vrhu liste ovih namirnica. Odmah iza nje, nalazi se i pržena hrana.

Čokolada

Čokolada je bogata mastima, kofeinomi kakaom. Ova tri sastojka su glavni uzroci kiseline u želucu.

Gazirana pića

Soda vam može pomoći da vam olakša probavu nakon teškog jela. Međutim, mehurići gaziranih pića šire se u želucu, a to povećava pritisak i dovodi do kiseline.

Ove namirnice loše utiču na želudac. Poželjno je da ovu hranu izbacite iz ishrane ili barem smanjite upotrebu