Pomozite sebi

Recite zbogom bolu u leđima: Najefikasnija kućna terapija!

Rešite se velikog problema

Lepi & Zdravi
Autor:
Recite zbogom bolu u leđima: Najefikasnija kućna terapija!
Foto: Profimedia

Naša kičma je pod konstantnim gravitacionim pritiskom, od trenutka kada počnemo da hodamo. Zbog toga, tokom vremena, pritisak na osetljiva nervna vlakna, dovodi po pojave bola. Svaki pojedinačni pršljen ili disk u našoj kičmi, ne može da izbegne opterećenje sedenje ili stajanje 2/3 našeg života, pa je veoma važno da pomognemo našem telu svakodnevno i da umanjimo sam pritisak, jer na ovaj način direktno utičemo i na smanjenje bola. Vazdušno dekompresioni sistem je svetski priznati sistem i jedina je terapija za smanjenje bolova u kičmenoj regiji bez upotrebe lekova.

Fizio pojas je nova tehnologija u tretmanu bola u lumbalnom delu leđa, izazvanog bolestima kičme ili povredom. Tehnologija vazdušno dekompresionog sistema karakteriše sistem vazdušnih komora koje kombinuju efikasan tretman i ublažavanje bolova ali i kao prevencija od povreda ili nepravilnog držanja leđa.

foto: Promo

Kada je ispumpan, fizio pojas je skroz je mekan i savitiljiv. Materijal od koga je napravljen je pamuk 100% u unutrašnjem delu i 5-slojni termoplastični poliuretan, koga karakteriše elastičnost i velika otpornost. Pojas se sastoji od vazdušnih komora i ventila za vazduh. U pakovanju dolazi ručna pumpa sa manometrom. Prilikom stavljanja pojasa, potrebno je uvući stomak, namestiti donji deo pojasa na karlicu. Kada opustimo stomak, pojas se prilagodi obliku vašeg tela. Potom pričvrstimo pomoću štipaljke pumpu i ventil na pojasu i počnemo da pumpamo. Pojas polako počinje da se širi vertikalno. Da napomenemo da je pojas širine 13cm kada je ispumpan i proširi se do 20cm kada je napumpan. Na pumpi, na manometru postoji zeleno polje, koje ukazuje kada je pritisak u pojasu optimalan. Prilikom skidanja pojasa, odvrne se ventil na pojasu, vazduh se automatski izduva, i pojas se skida. Sistem vazdušnih komora nežno rasteže trup, umanajujući uticaj gravitacije i pritisak na pršljenove, te povećava međupršljenski prostor. On je lagan i jednostavan za upotrebu, nudi visok stepen pokretljivosti i stabilizacije leđa u cilju olakšavanja bola i sprečavanja povreda.

Preporuka je da se pojas nosi u kontinuitetu 2 sata, pa se skine 2 sata. To je preporuka, da ne bi došlo do atrofije mišića. Naši lekari su poručili, ako je stanje akutno, može da se nosi i duže vreme prvih nedelju dana, a potom po preporuci. Pojas se nosi kad se sedi, stoji ili hoda. Kada se leži, nema pritiska na lumbalni deo, pa samim tim i nema potrebe za nošenjem pojasa.

Fizio pojas pomaže u smanjenju bola kod:

diskus hernije, išijasa, spondiloze, degenerativnih bolesti diskova, spinalne stenoze, kod poslova koji zahtevaju podizanje tereta, kod dugotrajnog stajanje ili sedenje (naročito kod vozača)

foto: Promo

Njegova cena je 9900 rsd, OVDE ga odmah možete poručiti, ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 radnim danima. Isporuka je besplatna na teritoriji Srbije posredstvom brze pošte.

* Jos 2006. godine pojas je patentiran u Americi i od tada do danas se prodaje širom sveta. Od ove godine je u prodaji i u Srbiji, uz dozvolu za uvoz i promet, Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Još fenomenalnih proizvoda, po pristupačnim cenama, možete OVDE pronaći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs