Adria Media Grupa domaćin najuticajnijm evropskim medijima

Špigl, El Mundo i Lespreso gosti srpskog Njuzvika
Lepi & Zdravi 22.02.2017. - 15:30h Autor: Promo
Foto: Promo

Adria Media Grupa i magazin Njuzvik Srbija ugostiće predstavnike nemačkog Špigla, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih najuticajnijih evropskih medija naredne nedelje. Kao domaćin redovnog godišnjeg sastanka Mreže European Investigative Cooperation (EIN), redakcija magazina Njuzvik Srbija, ali i urednici i novinari ostalih izdanja Adria Media Grupe, imaće priliku da od 1. do 3. marta razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke projekte sa 30 kolega iz najrespektabilnijih listova u Evropi.

 

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača mreže vodećih evropskih medija formirane sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva, a novinari i urednici srpskog Njuzvika od prošle godine rade rame uz rame sa evropskim kolegama na istraživanju priča od evropskog značaja.

 

Tokom ovogodišnjeg redovnog sastanka u Beogradu, članovi EIN raspravljaće o temama koje će u narednom periodu biti predmet istraživačkog rada.

 

Mreža European Investigative Cooperation, nastala je na inicijativu nemačkog nedeljnika Špigl, i osim srpskog izdanja Njuzvika, čine je predstavnici belgijskog Le Soara, španskog El Munda, danskog Politikena, britanskog Sandej tajmsa, Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo, austrijskog Faltera i italijanskog Lespresa. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih tema na tlu Evrope.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs