Poslušajte ga

Terapija ruskog naučnika koja će vas preporoditi: Štiti od raka, jača imunitet!

Ruski naučnik Genadij Malahov je otkrio da ova biljka fantastično deluje protiv umora i stresa, a smanjuje i rizik od nastanka raka
Lepi & Zdravi
00:28h Autor:
Terapija ruskog naučnika koja će vas preporoditi: Štiti od raka, jača imunitet!
Foto: Thinkstock

Postoji veoma poznata biljka koja će vam omogućiti da se momentalno opustite i oslobodite stresa, tenzija, nervoze i umora. Ova biljka se zove lovor. Ruski naučnik Genadij Malahov je otkrio da ova biljka fantastično deluje protiv umora i stresa.

Još od davnih vremena, drvo lovora se smatra za sveto drvo čije se grančice daju pobednicima i pesnicima kao znak najviše časti i slave (lovorike). Danas se lovor uglavnom koristi pri kuvanju kao začin pošto daje poseban ukus hrani, ali se ne jede već se uklanja iz hrane. U narodnoj medicini se smatra za lekovitu biljku koja poseduje terapeutska svojstva za koja su zaslužna etarska ulja pinen i cineol.

Rešite se bolnih čukljeva: Napravite lekoviti melem od lovorovog lista! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Lovor obogaćuje antioksidantni potencijal hrane, jačajući imuni sistem i štiteći od slobodnih radikala i napada virusa. Sadrži i značajnu količinu vitamina A koji jača um i štiti sluzokožu i kožu. Specifičan miris lovora potiče od isparljivih jedinjenja koja imaju lekoviti efekat na digestivni trakt i rešavaju razne digestivne probleme.

Čaj od lišća lovora stimuliše apetit i varenje, pomaže pri smanjenju mučnine i uklanja čireve i nadimanje. Etarsko ulje lovora se koristi pri lečenju artritisa, bola u mišićima, bronhitisa i gripa. Ovaj mirišljavi začin smanjuje rizik od nastanka raka jer sadrži razne fitohemikalije koje imaju moćna antikancerogena svojstva.

Ako želite brzo da se opustite, potrebno je da uzmete jedan osušeni lovorov list i stavite ga u posudu u kojoj ga možete zapaliti i ostaviti da gori. Nakon deset minuta, soba će biti puna mirišljavog dima koji će vas u potpunosti opustiti. Lovorov list prilikom sagorevanja ispušta isparljive sastojke koji oslobađaju od umora i opuštaju.

Dobro pogledajte svoju kosu: Ako primetite ovo, male su šanse da dobijete rak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs