Stari lek

Nemački lek koji podmlađuje organizam: Kombinacija 3 moćna sastojka

Ovaj prirodni lek sprečava i pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka

Lepi & Zdravi
18:19h Autor:
Nemački lek koji podmlađuje organizam: Kombinacija 3 moćna sastojka
Foto: Shutterstock

Stari lek poreklom iz Nemačke sadrži najpoznatije antioksidante:

Sastojci za prirodni superlek:

4 cele veće glavice belog luka, 4 limuna sa korom, manji koren đumbira (oko 3-4cm) i 2 litre čiste vode.

Priprema: Limun dobro operite, pa ga isecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski, odnosno ukoliko je prskan, onda ga prethodno tretirajte rastvorom sirćeta i vode. Oljuštite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender.

Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu dodajte u metalnu posudu, sipajte dve litre vode i zagrejte sve uz mešanje, do tačke ključanja. Tik pre nego što smesa proključa, isključite ringlu i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i preručite u staklene flaše.

Primena: Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl, najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru. traje 3 nedelje, uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše, nakon čega treba napraviti pauzu od jedne nedelje. Nakon pauze možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu.

Ukoliko vam ukus ne odgovara, možete dodati malo meda po ukusu. Nakon 3 nedelje korišćenja trebalo bi da osetite značajnu regeneraciju tela.

Napitak je, osim već navedenih blagodeti, posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu, koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuvanja neutralizovaće miris belog luka, pa ne morate da brinete za zadah. Pre svakog konzumiranja protresite flašu sa ovim domaćim lekom, kako bi se talog limuna i belog luka na dnu pomešao sa sokom.

Oni koji su probali, kažu da je napitak odličan i za starije osobe, da im vraća energiju i snagu i tako ih podmlađuje, jer nakon nekoliko nedelja poboljšava njihovu cirkulaciju.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs