Sveta namirnica

Nabavite Božiju biljku što pre: Zapisana u Bibliji kao lek za sve bolesti!

Korišćena je još u starom Egiptu, a danas je poznata kao jedna od najdelotvornijih lekovitih biljaka u prevenciji i lečenju dugačkog niza zdravstvenih tegoba
Lepi & Zdravi 08.11.2015. - 17:09h Autor: Nezavisne novine
Foto: Shutterstock

Božija biljka, jedina zapisana i u Bibliji i u Kuranu! Narod veruje da je sveta i da je Bog stvorio da bi lečila sve što bi moglo da muči jedno ljudsko biće!

 

Reč je o biljci nigella sativa, poznatijoj pod imenima kim, crni kumin, čurokot ili kalinji. To je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae. Poznata je po svom plodu - crnom semenu koje se zove crni kumin (nemojte ga pomešati sa kuminom (Cumunum cyminum), koji možete pronaći skoro u svakoj prodavnici.

 

Crni kim je jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga koristili za poboljšanje probave, kod prehlada, glavobolja, infekcija i zubobolja. Seme crnog kumina bilo je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona. Kalinji se spominje u Bibliji i Haditha. Islamski poslanik Muhamed o njemu govori sledeće:

 

Crni kumin leči sve bolesti osim smrti.

 

Danas je poznat kao jedna od najdelotvornijih lekovitih biljaka u prevenciji i lečenju niza zdravstvenih tegoba. Mnogi ga nazivaju i univerzalnim lekom, onim koji leči gotovo sve bolesti.

 

Svakodnevni gresi: 17 stvari koje Biblija zabranjuje, a hrišćani stalno rade!

 

Sprovedeno je više od 200 istraživanja na različitim univerzitetima i u njima je dokazano da kim povoljno utiče na veliki broj bolesti, posebno autoimune, poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, psorijaze, astme, alergije, alergijskog rinitisa, kao i da smanjuje nivo holesterola i triglicerida, ublažava šećernu bolest, visoki krvni pritisak, ekcem, akne, bronhitis, upalu pluća i sinusa, gastritis, čir, infekciju helikobakterijom, bolesti jetre, hronični umor, slabu cirkulaciju, karcinom, a od izuzetne je pomoći i kod hemoterapije i terapije zračenjem.

 

Klinički je dokazano da crni kumin ublažava simptome alergije, alergijskog rinitisa i alergijske astme. Njegovo ulje širi disajne puteve i olakšava disanje, a svojim antibiotskim delovanjem sprečava razvoj sekundarnih bakterijskih infekcija, koje se često javljaju uz sezonske alergije.

 

Na prirodan i siguran način priprema organizam da blaže reaguje na alergene i postepeno povećava toleranciju organizma na njih.

 

Iscedite nekoliko kapi u čašu vode i pijte svaki dan: Sprečava rak, leči svaku bolest!

 

 

Kim deluje povoljno i na kardiovaskularni sistem. Jačanjem zida krvnih sudova i povećavanjem njihove elastičnosti dovodi do regulacije arterijskog pritiska.

 

Istraživanja su pokazala da primena ulja crnog kumina dovodi do snižavanja ukupnog holesterola, triglicerida i vrednosti takozvanog lošeg (LDL) holesterola.

 

Može se koristiti za snižavanje vrednosti šećera u krvi tako što stimuliše gušteraču da luči insulin i povećava osetljivost ćelija na njega. Poseban učinak pokazuje kod dijabetesa tipa 2.

 

Poslednjih godina, istraživanjima je dokazano i antitumorsko delovanje crnog kumina, pa se on može koristiti i kao pomoć u lečenju karcinoma, jer deluje direktno na maligne ćelije i jača odbrambenu moć organizma.

 

Sproveo eksperiment na sebi: Mesec dana nije okusio šećer i alkohol, evo šta se desilo! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...