Zlu ne trebalo

Nije samo za jelo: Izlečite mnoge bolesti listovima kupusa!

Njegove listove možete da iskoriste kako biste tretirali upalu grla, bronhitis, glavobolju, osipe, ulcer, bolove u zglobovima, akne, otoke i mnoge druge stvari
Lepi & Zdravi
16:10h Autor:
Nije samo za jelo: Izlečite mnoge bolesti listovima kupusa!
Foto: Shutterstock

Kupus je ne samo ukusna i hranljiva, već i lekovita namirnica. Njegove listove možete da iskoriste kako biste tretirali upalu grla, bronhitis, glavobolju, osipe, ulcer, bolove u zglobovima, akne, otoke i mnoge druge stvari. Svaka vrsta kupusa je idealna za lečenje ovih problema, ali u idealnoj varijanti, treba koristiti onaj ljubičasti.

Kupus dijeta: Ukusni i zdravi jelovnik za skidanje do 5 kilograma za 7 dana!

Rane

Listovi kupusa su idealna pomoć u isceljivanju rana. Pre nego što ga naseckate, dobro isperite listove i ispresujte ih flašom ili oklagijom. Zatim ih zagrejte u mikrotalasnoj ili na bilo koji drugi način, stavite na ranu i menjajte listove na svaka dva sata.

Dijareja i ulcer

Jedna ili dve čaše soka od kupusa će da vam smiri upalu creva, a pomaže i u lečenju ulcera. Mnogo je recepata za ovaj sok, a mi vam ovde predlažemo jedan od njih. Potrebna vam je polovina ili četvrtina glavice kupusa, dve šargarepe i četvrtina čaše vode. Sastojke pomešajte u blenderu ili sokovniku i vaš sok je spreman za upotrebu.

Manjak apetita, česte prehlade i gubitak kose: Znakovi da vašem organizmu nedostaje cink!

Urasli nokti

Urasli nokti i zapaljenje žlezda može da se lako sredi listovima kupusa. Uzmite tri lista i previjte ih na bolan nokat ili žlezdu, i ostavite ih tu u toku noći. Postupak ponavljajte par dana, sve dok se stanje ne poboljša, savetuje sajt healthyfoodstar.

Telo poručuje da niste zdravi: 10 znakova koje ne smete da igorišete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs