Obratite pažnju

Ne smete da ih zanemarite: 7 iznenađujućih znakova koji otkrivaju da ste bolesni!

Ako ne možete da prestanete da štucate 48 sati ili duže, moguće je da je reč o raku pluća ili jednjaka, utvrdili su kineski istraživači
Lepi & Zdravi
05:52h Autor:
Ne smete da ih zanemarite: 7 iznenađujućih znakova koji otkrivaju da ste bolesni!
Foto: Thinkstock

Naše telo je savršena mašina! Nismo ni svesni koliko se procesa istovremeno odvija u njemu. Međutim, ako nešto pođe po zlu, mogu da se jave problemi i tegobe na neočekivanim mestima. U nastavku saznajte kojih sedam iznenađujućih znakova upućuju na skrivene zdravstvene probleme.

1. Kvržice ispod kože Čvrste kvržice ispod kože mogu da budu prvi znak razvoja reumatoidnog artritisa, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Dermatology. Ove kvržice čini tkivo koje može da naraste do veličine oraha i obično se pojavljuje blizu zglobova: naročito na rukama i laktovima.

Lekoviti sok po receptu doktora Oza: Sprečava rak, čini čuda za zdravlje i vitku liniju!

2. Bela udubljenja na noktima Ako su lepotu vaših noktiju narušila sićušna bela udubljenja, koja podsećaju na površinu leda koja je sastrugana, mogla bi da budu znak psorijaze – hronične kožne bolesti. Iznenađujuće, ovakvi simptomi na noktima se javljaju između 80 i 90 odsto pacijenata sa psorijazom, tvrde naučnici koji su svoje otkriće objavili u časopisu Dermatology Research and Practice. Štaviše, kod mnogih će se prvo pojaviti ovi simptomi na noktima, a tek onda problemi s kožom.

3. Neprestano štucanjeAko ne možete da prestanete da štucate 48 sati ili duže, moguće je da je reč o raku pluća ili jednjaka, utvrdili su kineski istraživači, ali takođe bi to mogao da bude znak moždanog udara. Središnji nervni sistem odgovoran je za štucanje, a određene vrste raka ili problemi s mozgom mogu da utiču na taj sistem.

Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!

4. Hladno vam je?Ako ste neprestano zimogroživi i svako malo se naježite, nezavisno od godišnjeg doba, proverite rad svoje štitne žlezde. Čest osećaj hladnoće može da bude znak smanjenog rada ove žlezde, tvrde istraživači Univerziteta Južnog Illinoisa.

5. Žudite za kockicama ledaŽelja za ledom u piću sasvim je razumljiva za vreme vrućih letnjih dana, ali ako imate neodoljivu želju za ledom, to bi mogao da bude znak nedostatka magnezijuma u organizmu, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Medicine. Isto tako, možda je posredi pika poremećaj, tj. želja za jedenjem nejestivih stvari.

Kako nokti mogu da otkriju bolest: Ukazuju na probleme sa jetrom, plućima, srcem!

6. Želite da kradete

Novoprobuđena želja za krađom (obično sitnica poput paketića žvaka ili komada šminke) može da bude znak ranog nastupa određenog oblika demencije, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu JAMA Neurology. Naime, ovaj oblik senilnosti utiče na područje mozga koje pomaže prepoznavanje društvene norme i koncencije, stoga se javlja naglo oglušavanje o zakon i pravila.

7. Prošaran jezikAko su se na vašem jeziku pojavile bele mrlje koje liče na oblike zemlje s geografske karte, moguće je da je posredi celijakija – autoimuni poremećaj zbog kojeg telo samo sebe napada ako konzumirate gluten. Ako uz to imate proliv, povraćate, umorni ste ili naglo gubite na težini, nemojte da zanemarite ove simptome, upozoravaju italijanski stručnjaci.

Mačke su me upozorile na opaku bolest: Žena (55) sada najviše veruje životinjskom instinktu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs