Uverite se sami

Efikasni trik za hod na štiklama bez bola: Jedan flaster na određenom mestu!

Za jastučiće od silikonskog gela i suvi šampon verovatno znate, ali ovaj trik do sada verovatno niste isprobali
Lepi & Zdravi
00:24h Autor:
Foto: Thinkstock

Kaže se da žena za lepotu i eleganciju treba malo da istrpi. Te uzrečice s kojom se ne bi svi složili, verovatno ste se i sami setili svaki put kad ste u svojim omiljenim štiklama nažuljali stopala ili pak trpeli nesnosni bol.

Već sigurno znate da silikonski jastučići za cipele s visokom petom dosta pomažu. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji deo cipele kako noga ne bi klizila napred i kako biste izbegli bolne tabane i nastanak žuljeva. Takođe možete da na stopala nanesete suvi šampon kako ne bi klizila.

Naučite da prepoznate neudobne cipele sa štiklom: Pazite na kalup, proverite stabilnost potpetice!

Ali ovde vam predlažemo nešto drugo.

Vašim mukama je došao kraj jer rešenje i te kako postoji! Radi se o triku za koji vam je potreban flaster ili medicinski selotejp. Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst (brojite od palca) flasterom ili medicinskim selotejpom i spremni ste za izlazak!

Hodajte u štiklama kao po oblacima: 8 jednostavnih saveta za šetnju bez bola!

Zašto ovo deluje? Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore pomenuta prsta krije se živac koji stvara bol u nogama. Kad se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultuje lakšem podnošenju visokih potpetica.

Naravno, ovaj trik nemojte da izvodite ako imate otvorene cipele i ni u kom slučaju nemojte prečvrsto da zalepite prste!

Rešite se bolnih čukljeva: Napravite lekoviti melem od lovorovog lista!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs