Evo kako naša glumica održava mladalački izgled: Ovu mantru primenjuje već 40 godina, a ćerka je njena kopija

Glumica Anica Dobra brine se kako o svom fizičkom, tako i mentalnom zdravlju, tome se može zahvaliti za svoj savršen izgled u sedmoj deceniji

Lepi & Zdravi
Evo kako naša glumica održava mladalački izgled: Ovu mantru primenjuje već 40 godina, a ćerka je njena kopija
Foto: Kurir

Anica Dobra zagazila je u sedmu deceniju života a fizički izgled i zdravlje su joj u odličnom stanju. Poznata glumica, voli da naglasi da su za to zaslužne pojedine tehnike, ali i vežbe koje godinama primenjuje, neke svesno, neke već sada nesvesno. Neke su namenjene poboljšanju fizičke spremnosti, dok su neke usmerene isključivo na psihički oporavak.

Glumica se osvrnula na prebukiran poslovni raspored i konstantan stres sa kojim se svakodnevno suočava što kao umetnica, što kao majka i supruga, dok je usput otkrila i na koji način uprkos negativnim uticajima ostaje prisebna i mirna.

Anica Dobra
foto: Kurir / Dragan Kadić

"U godinama sam kada sam vrlo znatiželjna po pitanju zdravlja, samo to me zanima i ništa više.Mišljenja sam da bi još u školama trebalo da nas uče kako da ostanemo zdravi, kako da se suočimo sa svim potencijalnim životnim problemima, ali i kako da se otvaramo prema drugima. Jednako bitno je i osluškivanje sebe, što doprinosi našem rastu ne samo unutrašnjem, već može uticati i na to kako izgledamo, a na kraju krajeva i na naše zdravlje." Rekla je ona, pa dodala:

"Tehniku slušanja sebe otkrila sam pre 40-ak godina. Dosta mi je više floskula poput one “Budi najbolja verzija sebe”. Činjenica je da smo mi ljudi duhovna, ali istovremeno i fizička bića, koja teže ravnoteži kroz preispitivanje grešaka i vraćanje na staro. Za to je potrebno vreme, ali kada se do toga dođe pun je pogodak" – kazala je Anica.

Anica Dobra
foto: Kurir / Stefan Jokić

Dramska umetnica potom je pojasnila koji je to način na koji hrani svoje telo, tačnije kako ga čini vitalnim i spremnim za zahtevne glumačke izazove.

"Kada sam u Beogradu puno pešačim. Nekada umem da prevalim i po 10-15 kilometara ali uprkos tome ne mogu da tvrdim da sam razgibana. U teretani sam najgori “šporet”. Sve mi je teško da uradim."

Međutim istakla je da više voli prirodu od gradske vreve: "Činjenica da nam je prestonica jedan od najzagađenijih gradova na svetu primorava me da se kada god mogu sklonim u prirodu. U te svrhe odlazim u vikendicu."

"Inače, umem da se opustim gde god da sam. To je pitanje svesti, prihvatanja stvari takvim kakve jesu i otpuštanja. Trebalo mi je vremena dok nisam do toga došla, i danas često umem da vrim i budem pasivno agresivna jer hoću da budem mirna, a uopšte to nisam. Nisam imuna na stres i nervozu jer se dogode situacije koje su u stanju da me izvedu iz takta, ali i to je stvar motivacije, ako znam šta hoću ne postoji prepreka. U tim trenucima potrebno je ne davati otpor, biti u koncentraciji i tada mir dolazi sam po sebi. Svaki čovek fundamentalno ima kvalitete koji mogu da mu pomognu da živi srećno. Verujem da u životu ništa nije slučajno. Naši putevi nisu napisani, već mi sami moramo da ih kreiramo."

Mina Sovtić
foto: ATA Images

Ćerka je verujemo nasledila istu filozofiju života od poznate majke, pored toga što je nasledila i njenu lepotu, kao i profesiju.

Minu Sovtić dobila je sa binismenom Miodragom Mićom Sovtić, koji se gotovo nikada ne pojavljuje u javnosti.

Na pitanje da li joj pomaže ili odmaže to što je ćerka poznate glumice, Mina je jednom prilikom iskreno odgovorila:

"Ne znam da li je lakše ili teže tako, jer samo znam za ovu poziciju. Ne znam kakva bi bila situacija da to nije slučaj."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs