SMERNICE ZA SVAKU ŽENU

FRANCUSKINJE JEDU KROASANE I PIJU VINO, A SVE SU NEVEROVATNO ZGODNE: Zbog ovih trikova u ishrani im to polazi za rukom

Francuskinje važe za jedne od najzdravijih žena na svetu!

Lepi & Zdravi
21:06h Autor:
FRANCUSKINJE JEDU KROASANE I PIJU VINO, A SVE SU NEVEROVATNO ZGODNE: Zbog ovih trikova u ishrani im to polazi za rukom
Kako Francuskinje održavaju vitku liniju?, Foto: Shutterstock

Francuskinje važe za jedne od najotmenijih dama posebne lepote koje nemaju mnogo velikih problema sa kilogramima, iako vrlo često uživaju u neodoljivom ukusu njihovih čuvenih kroasana, ali i u čaši još boljeg vina. Pitate se kako?

Naime, većina njih pribegava sledećim trikovima, koji su im nezamenljivi saveznici u održavanju mladolikog izgleda i vitke linije. A ono što je najvažnije, zahvaljujuci svojim životnim navikama nalaze se na listi najzdravijih žena na svetu, a pri tome znamo da jedu i kroasane i masne sireve, kobasice, bifteke i mnogo maslaca.

Francuskinje, Žan Damas
foto: Profimedia

Kako im to polazi za rukom?

Nutricionisti smatraju da je njihov osnov drugačiji način života od našeg - trude se da održavaju ravnotežu na svim poljima. Dakle, ne radi se samo o tome da Francuskinje drže posebnu dijetu, već na prvo mesto stavljaju balans ishrani, što je tajna njihovog mladolikog izgleda.

Način ishrane Francuskinja se ne zasniva na prebrojavanju kalorija, već na komibovanju namirnica i umerenom korišćenju nezdravih stvari, koji ne izbacuju skorz iz jelovnika. Znači, možete unositi sve, samo u umerenoj količini.

Francuskinja, žena, devojka, moda
foto: Shutterstock

Drugi aspekt ove dijete je kvalitet namirnica i obroka. Često jedemo brzu hranu pripremljenu s loše prerađenim proizvodima i upravo tu grešimo. Preporučuje se ulaganje u namirnice kao proces ulaganja u naše zdravlje. Treba kupovati proizvode koji su prirodno gajeni, bez dodatne hemije.

Posebno se preporučuje:

  • maslinovo ulje,
  • crveno vino,
  • plava riba,
  • puno voća i povrća,
  • voda.

Voda je izrazito zdrava kao pročišćivać organizma, ali nam daje i osećaj sitosti. U kombinaciji s navedenim namirnicama sigurno će vas dovesti do željene linije.

Slatkiši i namirnice koje se inače u dijetama smatraju nepoželjnim, kao što je recimo sir, ne moraju to nužno biti. Kroasan ili voćna salata dobar su desert, a i zasitan obrok bogat vitaminima, pa ga Francuskinje skoro svakodnevno jedu.

Francuskinja, žena, devojka, moda
foto: Shutterstock

One veruju u uživanje u malim stvarima - gastro zadovoljstvima. Međutim, pre će se odlučiti sa kuglu organskog sladoleda, nego za krofne sa prah šećerom. Vidite li razliku?

Prerađene grickalice kao što su čipsevi, posoljeni kikiriki i ostala štetna hrana trebala bi se izbaciti. Kao njihovu zamenu koristite orašaste plodove, koji imaju brojne benefite po naš organizam, ali i raspoloženje.

Kako bi ste lakše prešli na ovaj način života preporučuje se da pripremanje i konzumiranje obroka pretvorite u svojevrsni ritual i vreme za sebe. Dakle, bez listanja novina, gledanja televizije i društvenih mreža. Uz online detoks i umeren način ishrane, ne postoji nijedna druga prepreka koja vas može omesti na putu do željene linije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs