SAZNAJTE

TEST OD 2 SEKUNDE, KOJI MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Spojite oba kažiprsta i otkrijte da li vam prete opake bolesti!(VIDEO)

Test koriste i stručnjaci, kao pomoćno dijagnostičko sredstvo, jer može otkriti dosta o stanju vašeg organizma.

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Printscreen/YouTube/EvidenceDoctor

Za test “kuckanja prstima” (Schamroth window test) potrebno je da spojite kažiprste tako se dodiruju noktima. Ukoliko oko korena oba nokta postoji prazan prostor koji je sličan obliku dijamanta, onda je sve u redu. Međutim, ako tog prostora nema, moguće je da imate neku bolest kao što je rak pluća.

Naime, određena stanja u organizmu uzorkuju nakupljanje vode, pa se vrhovi prstiju povećavaju i prilikom njihovog dodirivanja nema praznine.

Prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, ovo je relativno čest simptom određenih vrsta karcinoma pluća, a može biti i znak srčane slabosti i drugih bolesti.

Medicinska sestra Ema Norton iz Velike Britanije navodi da se ovo stanje naziva “nail clubbing” ili clubbing noktiju. Clubbing je skraćenica za: C – ciroza, Kronova bolest, L – apsces pluća (Lung abscess) U – ulcerozni kolitis B – brahijalna arterio-venska fistula B – bronhiektazija I – infektivni endokarditis N – neoplazija G – Gravesova bolest.

Ona je navela da ovaj test koriste i medicinski stručnjaci kao pomoćno sredstvo za utvrđivanje stanja pacijenta, koje se dalje ispituje detaljnim analizama.

Npominjemo, ovaj test se koristi samo kao pomoćna metoda dijagnostike, za bilo kakvu zvaničnu dijagnozu ili zdravstveni problem, potrebno je da se obratite svom lekaru.

Pogledajte video, koji je objavljen na kanalu Evidence Doctor, koji objašnjava kako da uradite ovaj test:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs