opisao do detalja iskustvo sa kovid-19

DRAMA HASANA DUDIĆA SA KORONA VIRUSOM: Rastavljale su mi se noge, ruke, kičma, glava, prsti! To su bili užasni bolovi!

Među javnim ličnostima koje nije zaobišao korona virus je, nažalost, i Hasan Dudić

Lepi & Zdravi
Autor:
DRAMA HASANA DUDIĆA SA KORONA VIRUSOM: Rastavljale su mi se noge, ruke, kičma, glava, prsti! To su bili užasni bolovi!
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Folk pevač Hasan Dudić nedavno je preživeo pravu dramu sa korona virusom, ali na sreću, oporavak se odvija dobro pa je pušten na kućno lečenje.

On je za Novosti do detalja opisao svoje iskustvo sa Kovid-19.

"Ima osam dana kako me je ovo zadesilo. Bio sam na VMA i na Infektivnoj klinici. Čuvao sam se, i svuda narodu govorio da se pazi, i mene zakači. Počela je prvo mala temperatura, pa kašljanje. Odem na VMA, ali mi ni na kraj pameti nije bio kovid 19, jer sam se pre mesec dana dva puta kontrolisao. Treći put, međutim, kad su mi rekli da je korona, kad nisam "riknuo"...

Dudića najviše muči kašalj. Kako kaže - na bronhijalnoj bazi.

"U nedelju uveče sam ponovo radio analize, bile su dobre, večeras slede nove. Rezultati su mi ko bog. Na vreme sam došao, i to je blaži oblik korone, ali nije bilo naivno. Osetio sam kidanje, "rastavljale" su mi se noge, ruke, kičma, glava, prsti... To su bili užasni bolovi, kao da se raspadam. Onda se izgubim u nekom momentu, zadremam pa ne znam ni gde sam. Da li sam na ovom ili na onom svetu. Dolaze ti neke čudne slike, halucinacije, bože me oprosti, sa mrtvima... Sada mi je bolje.

Hasan Dudić
foto: Kurir/Zorana Jevtić

Nije pevača držalo mesto u bolnici. Ni za živu glavu nije hteo tamo da ostane.

"Kad su me sa VMA uputili na Infektivnu, bio sam u trenerci i u patikama koje su kao čarape. Čekao sam od 12.30 do 18.30, nakupio se zime i tad se još više razboleo. Već dižem ruke, pašću u nesvest...

Pokucam na jedna vrata, otvara doktorka, ja je pitam: "Izvinite, da li je možda moj uput kod vas? Više ne mogu, ja sam Hasan Dudić, da znate ime i prezime". Kaže "Nije, ali ću naći. Znam ko ste, moj profesor matematike je vaš veliki drug, Goran iz Šapca". Bog me je pogledao. Ona ode, pronađe, primi me, dam krv, sve odradimo. Zamolim je da budem kod kuće, i da radim kako mi ona nalaže", kaže Dudić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs