• Boginja milosti u Hainanu

Širom Kine postoje mnogobrojne statue posvećene budističkim božanstvima, ali statua boginje milosti u kineskoj provinciji Hainan sa svojih 108 metara visine definitivno se izdvaja.
  • Kip slobode, Njujork

Čuveni spomenik u Njujorku poznat je i pod nazivom "Sloboda osvetljava svet“.  Visok je 46,5 m, čemu treba dodati i 46,9 m visoko postolje. Nalazi se na Ostrvu slobode i predstavlja poklon Francuske SAD kao čin prijateljstva 1886. godine.
  • Najveći zlatni Buda, Tajland

U tajlandskom mestu Pataja nalazi se zlatna statua Bude u joga pozi, visoka 18 metara, što je čini najvećom zlatnom statuom Bude na svetu.
  • Statua jedinstva, Indija

Nedavno napravljen kip Sardara Valabhaija Patela sa svoja impozantna 182 metra visine biće najviša statua na svetu. Projekat je koštao oko 420 miliona dolara i nosi ime "Statua jedinstva".
  • Spomenik Petru Velikom, Rusija

Ova statua u Moskvi spada u najčudnije i najveće na svetu. Osmislio ga je gruzijski vajar Zurab Cereteli povodom proslave 300 godina postojanja ruske mornarice. Podignut je 1997. godine, težak je hiljadu tona, a 2008. i 2010. godine proglašen je za jednu od najružnijih građevina na svetu.
  • Majka otadžbina, Rusija

Statua muškarca sa mačem na Mamajev Kurganu u Volgogradu (bivši Staljingrad) pod nazivom "Majka Otadžbina zove" napravljena u znak sećanja na Staljingradsku bitku. Oblikovali su je istaknuti ruski vajar i umetnik Jevgenij Vučetič i arhitekta Nikolaj Nikitin. Za najvišu građevinu na svetu je proglašena 1967, kao poslednja nereligijska statua koja je proglašena najvišom.
  • Carevi Jan i Huang, Henan

Prema legendi, Jan i Huang su prvi preci Kineza, koji su u njihovu čast podigli spomenik visok 106 metara u području Žute reke. Zanimljivo je da ovaj spomenik ne spada u najveće statue na svetu, i to zato što predstavlja samo glave, a ne i tela careva.
  • Najveći bronzani Buda, Džijangsu

Visoka čak 88 metara, bronzana skulptura Bude od bronze spada među najviše na svetu, a zapravo je najveća statua Bude napravljena od ove legure bakra.

Najveće skulpture na svetu: Veličanstvene statue koje oduzimaju dah