10 NESTVARNO LEPIH PLAŽA U ALBANIJI: Kristalno čista voda i beli pesak, a idealne su i za porodice sa decom

Predstavljamo vam najlepše plaže Albanije i mesta na albanskoj obali koja će vam se sigurno dopasti.

Galerije
Autor:
1 / 10 Foto: ick St.Oegger / Zuma Press / Profimedia

Albanija je poslednjih nekoliko godina sve popularnija destinacija za letovanje, kako gostiju iz regiona i sveta, tako i turista iz Srbije. Srpski turisti ne kriju oduševljenje Albanijom koja, iako postaje sve popularnija, i dalje ima veliki broj mesta na obali Jonskog i Jadranskog mora sa izvanrednom prirodom i prelepim, prostranim plažama bez previše turista.

Dhermi

Dhermi je jedno od najpoznatijih mesta u Albaniji – mesto koje ima plažu sa sitnim šljunkom i neverovatno čistom i tirkiznom bojom morske vode. Ovo mesto se nalazi u južnom delu Albanije, na sredini puta između Valone i Sarande i izlazi na Jonsko more.

Drymades

Za plažu Drymades koja se nalazi odmah do plaže Dhermi važi za jednu od lepših, iako najčešće nije na listama najpopularnijih u Albaniji. Plaža je okružena stenovitim reljefom, a najčešće na njoj nema većih gužvi, piše Albanija.rs.

Plaže u Sarandi i okolini

Iako nije u pitanju samo jedna plaža, Saranda i okolina apsolutno su neizostavni delovi albanskog primorja koji zaslužuju preporuku kada su u pitanju plaže. Saranda se može pohvaliti nekim od zaista lepih gradskih plaža, međutim, one najlepše se nalaze na obodu grada ili na nekih desetak do dvadeset minuta vožnje od samog grada.

Pasqyra i Shpella e Pellumbave

Pasqyra ili plaža Mirror se nalazi blizu Sarande, na putu ka Ksamilu. Iako nije u pitanju velika plaža, Pasqyra se na listi najlepših plaža Albanije nalazi zahvaljujući divnoj obali, tirkiznoj boji vode i prirodnom okruženju.

Shpella E Pellumbave je plaža koja se nalazi odmah pored plaže Pasqyra, na potezu između Sarande i Ksamila. U pitanju je plaža koja važi za jednu od najlepših u ovom delu Albanije.

Gjipe

Plaža Gjipe (Đipe) je okružena planinama i prelepom prirodom, zbog čega je idealna za one koji traže mir i mesto za potpunu relaksaciju. Ovo mesto se takođe nalazi na potezu između Valone i Sarande i izlazi na Jonsko more.

Plaže u Ksamilu

Za Ksamil koji se nalazi na samom jugu Albanije, pri granici sa Grčkom, mnogi turisti i svetski mediji kažu da je prava evropska egzotika. Tirkizna boja mora, beli pesak i topla morska voda razlog su što je Ksamil jedna od najpopularnijih destinacija u Albaniji.

Himara

Himara, iako je poslednjih godina sve popularnija, nije izgubila svoj šarm, lepotu i mir. Ovo mesto se nalazi na potezu između Sarande i Valone, poslednjih godina je u intenzivnom razvoju i ima nekoliko plaža koje su veoma čiste, a nalaze se u blizini brojnih hotela i apartmana.

Borsh

Borsh je najveća plaža u Albaniji – 7 kilometara duga plaža nalazi se južno od Himare, u pravcu ka Sarandi. Plaža je sa sitnim šljunkom, a okružena je divnom prirodom i velikim brojem stabala maslina.

Livadhi

Ako posećujete Himaru i okolinu, onda ne treba propustiti i plažu Livadhi.

Livadhi je, poput plaže Borsh, jedna od dužih i većih plaža, a postala je popularna zahvaljujući tirkiznoj i čistoj morskoj vodi. Brojni restorani i kafići nalaze se duž cele plaže.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs