Neverovatno

ČEČENIJA: Od rata do najsigurnije zemlje za život! (FOTO)

Iako su nam još uvek sveža sećanja na rat u Čečeniji, ipak oni trenutno žive jednim mirnim životom i to upravo zbog vladavine Ramzana Kadirova

Galerije
Autor:
1 / 4 Foto: Profimedia

Donosimo vam neke najzanimljivije detalje o Čečeniji:

U Čečeniji je svaki policajac naoružan pištoljem i modernizovanim automatom "Kalašnjikov". Oni zaista znaju baratati oružjem, jer je ovo takva regija - godinama su ovim krajevima harale terorističke bande, sve dok ruske vlasti zajedno s organima reda nisu krajem 2000-ih primenile delotvorno kontraterorističku strategiju u ovoj regiji.

Najjednostavniji način da stignete u Čečeniju je letom od Moskve do Groznog.

Ova regija je pre samo 10 godina bila žarište borbenih delovanja, ali Čečeni su vrlo komunikativni i znatiželjni ljudi. Oni još nikada nisu bili u prilici da dočekaju mnogo turista jer je još uvek sveže sećanje na nedavnu prošlost, ali se raduju svakoj poseti i učiniće sve da turisti uživaju u lepotama Čečenije.

Čečenija kao regija s većinskim muslimanskim stanovništvom ima određena pravila oblačenja. Žene se oblače svedeno i pokrivaju ruke i noge, dok muškarci ne smeju nositi šorceve i moderne majica.

U Čečeniji nema alkohola, ali ni cigareta. Budući da nemaju drugih mogućnosti, ovdašnji stanovnici vode zdrav život. Njihove težnje su uglavnom vezane za sport, kulturu, oružje i putovanja.

Za Čečene je sport svetinja jer oni svoju planinsku regiju doživljavaju kao zavičaj ratnika. Svaki muškarac u Čečeniji se bar jednom okušao u borilačkim veštinama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs