SVETSKO ČUDO

Ovo mesto je najveća misterija na svetu: Jedinstveni prizori ostavljaju bez daha!

Velika količina leda okružena šumom privlači veliki broj turista svake godine. Baš svi žele da vide ovo "osmo svetsko čudo", kako ovo mesto često nazivaju 

 

Galerije
Autor:
1 / 6 Foto: Shutterstock

S obzirom na pandemiju korona virusa, putovanja su nam onemogućena. Iako ne možemo da posetimo ovo čudo priorde, ništa nas ne sprečava da uživamo u fotografijama i bar na kratko budemo deo ovog neverovatnog prizora na Zemlji.

 

Perito Moreno se nalazi u regiji Patagoniji, u Argentini. Neverovatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači veliki broj turista, svi su željni da vide to “osmo svetsko čudo”, i jedan od najvećih svetskih izvora vode koja može da se pije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Volando Alto Ando 📸🌄 (@volandoaltoando_) on

Ovaj glečer predstavlja jedinstven prizor koji se može videti i izveznu enigmu za naučnike. Perito Moreno jedini je glečer koji raste, a ne smanjuje se kao ostali, ali naučnici još uvek ne znaju zbog čega je to tako. 

 

Džinovski blokovi plavo-belog leda svake dve do četiri godine stropoštaju se u jezero Argentino, uzrokujući time siloviti tresak i neverovatne talase. Ovaj nezaboravni prizor vide oni koji imaju najviše sreće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breakfast & Backpack (@breakfast.backpack) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...