Splet srećnih okolnosti

Zvezde koje su postale poznate sasvim slučajno

Pamelu Anderson je proslavilo pivo, Mela Gibsona to što se nije uklapao u koncept negativca, Džoni Dep je bio suviše lep za masku, a Šarliz Teron je povreda kolena sprečila da postane igračica
Vip priča
17:32h
Foto: Reuters

Možda vam sada deluje pomalo neverovatno, ali neke svetske zvezde nisu oduvek bile poznate i bogate. Mnoge od njih imale su trnovit put do pozicije na kojoj se danas nalaze.

 

Pamela Anderson

 

Čuvena “čuvarka plaže” i “Plejbojeva zečica“ radila je 1989. godine kao fitnes instruktorka u Vankuveru. Jedno popodne je donela sudbonosnu odluku da ode na ragbi utakmicu i da za tu priliku obuče skraćenu majicu sa logom piva “Labat”. Pošto se pojavila na video-bimu na stadionu, kompaniju su počele da opsedaju pivopije tražeći informacije o nepoznatoj dami. “Labat” je Pamelu zaposlio kao portparola, a potom je usledilo prvo fotkanje za “Plejboj”. Ostalo je istorija.

 

Džoni Dep

 

Zahvaljujući prijatelju Džekiju Erlu Hejliju, Dep je otišao na audiciju za ulogu maskiranog ružnog domara koji ubija decu u snovima. Srećom, spazio ga je režiser Ves Krejven i upitao da li želi da glumi žrtvu, jer je suviše lep za masku. U pitanju je bio film “Strava u Ulici brestova”.

 

Mel Gibson

 

Tada mladog pozorišnog glumca Mela Gibsona prijatelj je jedva nagovorio da ode na audiciju za ulogu policajca koji se u postapokaliptičnom svetu bori protiv bandi gej bajkera. Iako se protivio ideji, Gibson je pristao. Pošto se nije uklapao u koncept negativca, a zapao je za oko režiseru i dobio je ulogu u sada kultnom “Pobesnelom Maksu”.

 

Merilin Monro

 

Čuvena Norma Džin radila je u vojnoj fabrici. Spletom srećnih okolnosti, u fabriku je došao fotograf koji je radio publikaciju o ratnoj industriji i, naravno, zapala mu je za oko. Njena fotka je završila na naslovnoj strani, a ubrzo su stvari krenule tokom koji danas svi znaju.

 

Harison Ford

 

Mladi stolar sa jednom ulogom iza sebe na nagovor prijatelja otišao je na audiciju za sada čuveni serijal “Ratovi zvezda”. Ipak, Džordž Lukas ga isprva nije hteo, ali je Ford ostao na setu kao stolar. Na kraju je ipak zapao za oko režiseru i postao Han Solo.

 

Šarliz Teron

 

Sudbina nije htela da lepa Šarliz bude plesačica. Povredila je koleno i u očaju otišla u Los Anđeles da pokuša da se probije u svetu glume. Nije joj išlo sve dok se nije posvađala sa jednim bankarskim službenikom, a zapazio ju je menadžer Džon Krosbi, koji je bio u blizini. Nakon nekoliko meseci dobila je ulogu u filmu “Deca kukuruza 3”.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...