Pogledajte

Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira, damu besprekornog stila! (FOTO)

Uprkos tradicionalnom regionu, Mozah se pojavljuje u javnosti otkrivenog lica, doktor nauka je i bavi se politikom. Njena želja je da se Istok modernizuje i naporno na tome radi

Vip priča
11:08h Autor:
Foto: Profimedia

Elegancija, stil i sofisticiranost imaju jedno drugo ime, i ono glasi Šejha Moza bint Naser. Supruga katarskog emira i jedna je od njegove tri žene, koja zaslužuje svaki minut pažnje svetskih medija, evo zbog čega.

 

Njena najvažnija titula su svakako njena deca, ima petoricu sinova i dve ćerke.

 

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vreme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

 

Moza znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci.

 

One menjaju pravila: 10 sjajnih prvih dama koje su zasenile svoje muževe (FOTO)

foto: Profimedia

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji", kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio “Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

 

Moza je u Gazi pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Moza supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Svetsku javnost je privukla besprekornim stilom, ali i stavom, koji je uvek jasno iznosila držeći govore u vodećim političkim i društvenim instutucijama.

 

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dete katarskog vladala, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

 

Jordanska kraljica Ranija: Kako se udala za princa, postala vladarka i rodila mu 4 dece! (FOTO)

foto: Profimedia

O stilu prve dame Katara svoje su rekli i “Vog” koji je uvrstio u pet najbolje odevenih žena sveta. “Veniti fer” ju je progasio najlepše obučenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je druga Džeki Kenedi.

 

Moza je jedna od retkih dama koje 365 dana u godini oblače komade visoke mode, “Šanel”, “Živanši”, “Dior” njene su omiljene modne kuće.

 

Njeno veličanstvo kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odeća za nju dostiže cenu i do 100. 000 dolara.

 

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo.


Najintrigantniji princ današnjice: Obožavaju ga kao da je anđeo, za njega zakon ne postoji! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...