Alhemijska formula

Ana Vintur napunila 69 godina: Žena koja je modnu industriju okrenula naopačke podelila 10 ključnih lekcija za uspeh! (FOTO)

Verujte u sebe, jer niko drugi neće

Vip priča
11:27h Autor:
Ana Vintur napunila 69 godina: Žena koja je modnu industriju okrenula naopačke podelila 10 ključnih lekcija za uspeh! (FOTO)
Foto: Reuters / Brendan McDermid

Ana Vintur je bez sumnje najpoštovanija, najuticajnija, čak i osoba koje se u modnoj industriji mnogi plaše. Slobodno može da se kaže da je ona um koji stoji iza današnje lajfstajl i selebriti kulture - ona je praktično izmislila supermodele u vreme kada Holivud nije bio niti je želeo da bude povezan sa modnom industrijom.

Na poziciji glavnog i odgovornog urednika kultnog časopisaVog je od 1988. godine i bila je prvi urednik ikada koji je na naslovnicu stavljao glumce, pevače, sportiste i političare, čak i rijaliti zvezde poput Kardašijana.

Ana Vintur smatra se ženom koja "vodi" čitavu modnu industriju i njen uticaj je ogroman. Njeno ime praktično je postalo brend, sinonim za eleganciju, inteligenciju, ambiciju i vrednost.

Kako je sve počelo?

Rođena je 3. novembra 1949. godine u Velikoj Britaniji. Njen otac bio je urednik londonskih novina Evening Standard, a kada je Ana napunila 16 godina, odlučio je da joj dozvoli da gradi karijeru u svetu mode. Godinama kasnije, zajedno sa Grejs Kodington stvorila je legendarnu "modnu bibliju", a sve ostalo je istorija.

Ana Vintur je razbucala svoj i njegov brak: Njihova vanbračna afera je izazvala skandal neviđenih razmera! (FOTO)

foto: Profimedia

Ovo je 10 saveta za uspeh legendarne Ane Vintur:

1. Uspeh dolazi nakon poraza

Da li ste znali da je pre "Vog" priče Ana na početku karijere otpuštena iz magazina Harper's Bazaar? Bila je suviše ambiciozna i smela za njih, pa je nakon nekoliko meseci rada dobila otkaz. Nije bila razočarana, već je shvatila - jedini način da dobijete novi posao jeste da se otarasite starog. Nije bilo vremena za kukanje, već je Ana svaku borbu smatrala prilikom za lični rast i razvoj.

2. Budite odlučni

Ovo je osobina koja vas čini liderom. Poznata i pod nadimkom "Nuklearna Vuntur", Ana je poznata po odlučnosti i strogosti kada je u pitanju vođstvo i usmeravanje. Ana savetuje da se ne plašite da budete dosledni i posvećeni svojim snovima.

"Neodlučnost vas neće nikuda odvesti, pa je važno da odlučite šta želite da uradite i da se tome posvetite."

3. Mislite o krajnjoj nagradi

Modna legenda ističe da kritike, tračevi ili previše obraćanja pažnje na negativne komentare mogu lako da vas odvuku od vašeg cilja. Ne obraćajte pažnju na to šta ljudi govore ili misle o vama - jedina osoba čije mišljenje je važno ste vi, smatra Vintur.

Za sreću i uspeh, ove 4 stvari zapamtite kao Oče naš: Život je samo jedan!

foto: Reuters / Peter Nicholls

4. Saslušajte konstruktivne predloge

Kao kreativni direktor Voga, Ana je prihvatala mnoge revolucionarne ideje, koje su na početku zvučale previše smelo i rizično, čak i za nju. Ipak, Ana je poznata kao osoba koja je uvek spremna da sasluša.

"Zapamtite - da biste postali uspešni vođa, morate da slušate i učite od drugih".

5. Učenje je beskrajni proces

Nikad ne treba da zatvorite svoj um za nove stvari. Slušajte što više, čitajte što više i uvek držite oči otvorene. Svako može da vam bude mentor. Svako ima svoju priču i lekciju iz koje možete da naučite nešto. Probajte nove stvari i nikad se ne fokusirajte samo na jednu stvar - učite iz različitih polja, kako biste počeli kompleksnije da razmišljate i na kraju postali kreativniji i bolji.

Ovako sprečavamo sopstveni uspeh: 9 laži koje govorimo sami sebi, a treba da prestanemo!

foto: Profimedia

6. Uvek dajte sve od sebe

Prosečnost je ništa drugo do strah od uspeha. Ako mislite da možete bolje, trudite se za to. Pomerajte lične granice i uvek poštujte sopstveni osećaj za kreativnost.

"Budite posvećeni onome što radite i tome uvek dodajte još nešto novo".

7. Živite svoj život

Život se dešava ovde i sada. Izađite iz zone komfora, usudite se na nova iskustva, mesta, ljude. U vreme kada smo skloniji da dokumentujemo svoj život (na društvenim mrežama) nego da ga zaista živimo, ključno je da zaista upoznajemo ljude, vidimo ih, rukujemo se, vidimo šta rade. To je presudno za razvoj vaše senzibilnosti i kreativnosti.

Koliko smo bedno nesvesni onog što nam je pred očima: Jung još 1959. godine upozorio na najveću opasnost po čoveka!

foto: Profimedia

8. Srušite šablone

Morate da imate svoju tačku gledišta. Verujte sebi, jer ako vi to ne radite, niko drugi neće. Na svakom polju uvek postoji nešto novo što može da se uradi.

"Zapamtite - lideri su oni koji se ne plaše da ruše šablone i izađu iz kalupa."

9. Budite autentični

Vi ste jedinstveni i nema potrebe da se uklapate u neke kalupe. Budite slobodnog uma, kaže Ana. Kako? Slušajući, doživljavajući novo, neprestano razvijati svoj smisao za jedinstvenost, karakter i ličnost. Budite svoji i vera u sopstvenu vrednost i inteligenciju otvoriće vam sva vrata.

10. Radite ono što volite i volite ono što radite

Kada živite svoj život sa smislom, kreirate prostor za savršenstvo u svakom smislu. To je praktično alhemijska formula za uspeh. To će učiniti da osećate strast šta god da radite, da u sve što radite unesete i mozak i dušu, da istrajete dok na kraju ne postignete ciljeve i ostvarite snove.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs