Životna priča

Seksualno zlostavljanje, život u sekti, smrt brata: Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice i dalje se suočava sa traumama iz detinjstva! (FOTO)

Kada su njegovi roditelji shvatili da se kult ne bavi religioznim pitanjima već samo seksualnim aktivnostima, napustili su kult i preselili se na Floridu gde su prvo promenili prezime u Finiks, što je trebalo da predstavlja njihov novi početak. Zbog neimaštine Hoakim je bio primoran da prosi na ulici zajedno sa svojim bratom Riverom i sestrom Rejn

Vip priča
Autor:
Seksualno zlostavljanje, život u sekti, smrt brata: Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice i dalje se suočava sa traumama iz detinjstva! (FOTO)
Foto: Profimedia

Traume iz detinjstva, prosačenje, život u religioznom kultu, seksualno zlostavljanje i na kraju porodična tragedija obeležili su odrastanje i mladost poznatog glumca Hoakina Finiksa koji danas uživa veliko poštovanje posebno među rediteljima i publikom.

Još kao dečak odrastao je sa svojim roditeljima, braćom i sestrom kao deo kulta “Božja deca” koji je podsticao seks odraslih i dece kao i inceste. Sve je to ostavilo traga na mladog Hoakina koji je i pored svih nedaća uspeo da se oslobodi svog nekadašnjeg života i ostvari se kao uspešan glumac.

Finiks koji će se uskoro naći u ulozi Džokera u poznatom serijalu o Betmenu je kao dečak sa svojom porodicom pripadao kultu koji je učestvovao u čestim seksualnim orgijama. Kada su njegovi roditelji shvatili da se kult ne bavi religioznim pitanjima već samo seksualnim aktivnostima, napustili su kult i preselili se na Floridu gde su prvo promenili prezime u Finiks, što je trebalo da predstavlja njihov novi početak. Zbog neimaštine Hoakim je bio primoran da prosi na ulici zajedno sa svojim bratom Riverom i sestrom Rejn.

Kada je umrla njegova Džun i on se samo ugasio: Ni crkva ni vernici nisu stali na put njihovoj neverovatnoj ljubavi! (FOTO)

Nakon nekog vremena na ulici, primetio ih je filmski agent za talente i ponudio im da glume u reklamama. Prvu značajniju ulogu Hoakin je zajedno sa bratom Riverom imao u filmu “The Riddle of Dyslexia”, a nekoliko godina kasnije zajedno sa glumačkom legendom Stivom Martinom u hit filmu “Roditelj” oduševio svojom ulogom.

Svoj talenat na filmu ubrzo je pokazao i njegov brat glumeći mladog Indijanu Džunsa u istoimenom filmu. Ipak, njegova sudbina je bila tragična, jer je umro od predoziranja narkoticima kada je imao 31 godinu. Hoakin je pravio česte pauze na filmu, a reditelji koji su radili sa njim kažu kako je uvek birao uloge čudnih i povučenih likova što je odraz njegove traumatične prošlosti.

O traumama iz detinjstva kao i svom privatnom životu skoro da i ne govori, ali je jednom prilikom novinarima rekao kako i dalje teško podnosi činjenicu da je ostao bez brata.

Jedva izvukli živu glavu: Slavni koji su uspeli da pobegnu iz sekti! (FOTO)

– Blizu sam toga da prihvatim Riverovu smrt. Neću reći da to razumem, jer to je nešto što nikada neću moći da razumem. Jedino mogu da prihvatim njegovu smrt – rekao je Finiks.

Dve godine nakon bratove smrti, Hoakim se vratio glumi, ali je uglavnom igrao sporedne uloge.

Nakon duže pauze glumio je u filmu “To Die For” gde mu je pratner bila Nikol Kidman. 2005. godine nakon snimanja filma “Walking The Line” Finiks je samovoljno otišao na terapiju odvikavanja od alkohola kome je bio podložan prethodnih godina.

Mračne tajne holivudskih zvezda: Vinona Rajder i Mišel Fajfer odrastale kao članovi sekte!

– Bio sam tamo jer sam postao svestan svog opijanja. Oslanjao sam se na alkohol da će mi pomoći da se osećam u redu – rekao je Hoakin nakon lečenja.

Finiks je ponovo nestao sa scene 2008. godine i to pred početak promocije filma “Two Lovers” gde je bukvalno svoju partnerku sa filma Gvinet Paltrou ostavio samu na sceni.

Finiks je neko ko važi za vrlo povučenog i tihog čoveka, a trenutno živi sa svojom devojkom Runi Marom. Njegov krug prijatelja je jako mali i Hoakin je jedan od onih ljudi koji svoju privatnost drži van domašaja javnosti.

Glumac, arhitekta, pijanista, pilot, oficir: Neverovatna životna priča Džejmsa Stjuarta! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs