zastrašujuće

Jedva izvukli živu glavu: Slavni koji su uspeli da pobegnu iz sekti! (FOTO)

Neke od najpoznatijih holivudskih zvijezda odrasle su ili su se naivno pridružile sektama koje su im obećavale idealne živote i slavu. Neke od zvezda zbog tih iskustva i danas imaju traume

Vip priča
11:45h Autor:
Jedva izvukli živu glavu: Slavni koji su uspeli da pobegnu iz sekti! (FOTO)
Foto: Profimedia

Hoakin Finiks

Hoakinovi roditelji pridružili su se kultu "Božja deca" ranih sedamdesetih, a sa sobom su povukli rodbinu i decu. Osnovao ga je Dejvid Berg sa sedištem u Puerto Riku, a kasnije su "radili" po Južnoj Americi. Širili su filozofiju o slobodnoj ljubavi i podsticali seks među članovima.

foto: Profimedia

Klan Finiks napustio je kult pred kraj sedamdesetih godina. Ubrzo nakon toga, "Božju decu" zasule su optužbe o otimanju, zlostavljanju i silovanju dece. U kultu je bio i Hoakinov mlađi brat River koji je 1993. preminuo od predoziranja heroinom. Pre nego što je počeli da se bave glumom, roditelji Finiks terali su ih da nastupaju na ulici za novac.

Život u sekti: Seksualno zlostavljanje je za njih normalna pojava! (VIDEO)

Rouz Mekgoven

foto: Profimedia

Glumica je pripadala istom kultu kao i kolega Hoakin Finiks. Njen otac bio je na čelu italijanskog ogranka kulta "Božja deca". Od rane dobi Rouz Mekgoven (44) nije se slagala sa njihovom filozofijom. Smatrala je kako žene tretiraju kao seksualne robinje. U sekti je bila do 1978., a otkrila je kako je nikad nisu zlostavljali kao i da nije stupala u seksualne odnose kao dete, iako se to tražilo od nje.

- Nije bilo novina ni televizije. Držali su nas u mraku da bi bili poslušni - prisetila se glumica.

Mračne tajne holivudskih zvezda: Vinona Rajder i Mišel Fajfer odrastale kao članovi sekte!

Mišel Fajfer

foto: Profimedia

U Holivud je stigla kao dvadesetogodišnjakinja. Mišel Fajfer bila je mlada i naivna, a u neobično verovanje kako može živeti bez hrane i vode uvukla porodica kod kojih je živela u to vreme. Reč je o "vazduh ishrani" (breatharianism) prema kom čovek iz sunčevih zraka može dobiti sve hranjive sastojke koji su potrebni telu. Mišele se prebacila na novu dijetu, a shvatila je kako nešto nije u redu kad je upoznala Pitera Hortona, svog prvog supruga. U to vreme glumio u filmu o kultovima pa je glumica shvatila da je i sama postala deo jednog.

Tom Kruz sekti poklonio 10 miliona dolara: Skupo platio čuvanje prljavih tajni!

Glen Klouz

foto: Profimedia

Glumičina porodica pridružila se konzervativnom moralnom i duhovnom pokretu "Moral Re-Aramament (MRA)" kada je Glen imala sedam godina. U kultu je "zapela" sve do 22 godine kada je krenula na fakultet. Nije bilo propitivanja doktrine, svi su delili ista uverenja, a glumica je kasnije priznala kako je tamo izgubila samu sebe. Kontrolisali su svaki aspekt života svojih članova.

- Govorili su nam šta da mislimo i kako da se ponašamo. Kult je bio veoma seksualno represivan, a očekivalo se od nas da stvorimo novi, drugačiji svet. Ali radi se o svetu viđenom kroz nečiji pogled u kojem trebate odustati od svoje individualnosti - prisetila se poznata glumica.

Isplivale sve tajne sajentologije: Kejti Holms jedva izvukla živu glavu, Džon Travolta zbog vere izgubio sina! (FOTO)

Dejvid Arket

foto: Profimedia

Rodio se i odrastao u komuni "Skymont Subud" u Virdžiniji. Dejvid Arket (46) tamo je živeo sa svojom porodicom sve do kasnih sedamdesetih. Reč je o duhovnom "socijalnom eksperimentu" koji je predstavljao neki oblik utopije. Nisu imali kupatila, električne energije kao ni pristup tekućoj vodi. Roditelji su ga fizički zlostavljali, a glumac je vrlo rano počeo sa opijanjem i drogiranjem, navodno još kao petogodišnjak.

Patriša Arket

foto: Profimedia

Za razliku od brata, Patriša Arket (49) nije se rodila u komuni, ali je tamo provela svoje detinjstvo. Jednom je izjavila kako su njihovi roditelji zajedno sa prijateljima otišli u komunu u nadi da će izgraditi utopijsko društvo.

- Borili su se sa zavisnošću o drogama i verovali su kako će osamljeni verski život doneti dobro našoj porodici - otkrila je 2011. u intervjuu kod Opre.

Glumica razotkrila opasni kult: Pretili joj, silovali maloletnice, mučili radnike! (VIDEO)

Vinona Rajder

foto: Profimedia

Kada je imala sedam godina, njena porocia pridružila se komuni "Rainbow Family" gde su živeli na farmi sa sedam drugih porodica. Živeli su od obrađivanja zemlje, bez električne energije. Vinona Rajder (45) je tamo postala strastvena ljubiteljka knjiga, a najdraža joj je bila "Lovac u žitu".

Ova porodica vlada celim svetom: Od njih zavisi i vaš život, a kriju 10 strašnih tajni! (FOTO)

Nikol Kidman

foto: Profimedia

Australijanka je sajentološku crkvu napustila nakon razvoda od Toma Kruza (55) zbog njegove opsesije njihovom filozofijom. Nikol Kidman (50) nikad nije javno govorila o svojim iskustvima. Začetnik sekte je pisac naučne fantastike L. Ron Hubard. Bivši pripadnici optuživali su ih za seksualno, emocionalno i fizičko zlostavljanje, a priča se da koriste prisilne metode prodaje kako bi od svojih članova iznudili novac.

Jedan pogrešan potez uništio joj karijeru: Glumica se vratila jača nego ikad! (FOTO)

Lea Remini

foto: Profimedia

Bivša članica kontroverznog sajentološkog kulta proslavila se ulogom u seriji "Kralj Kvinsa". Lea Remini (47) sajentologiju je napustila pre četiri godine jer nije htela da njena deca krenu istim stopama. Snimila je i dokumentarni serijal "Scientology and the Aftermath" za koji je osvojila nagradu Emi.

- Celi život sam bila posvećena sajentologiji da bih na kraju shvatila da je sve to jedna velika laž - ispričala je Lea.

Napisala je i memoare.

Kako se udovica Elvisa Prislija potpuno unakazila: Jedva pomera nekada lepo lice! (FOTO, VIDEO)

Lisa Meri Prisli

foto: Profimedia

Kći kralja rokenrola Elvisa Prislija bila je članica sajentološke crkve do 2014. Lisu Meri Prisli (49) u sektu je 1977. uvela majka Prisila (72) koja je knjige o sajentologiji pronašla među Elvisovim stvarima nakon što je preminuo.

- Uzimali su moju dušu, moj novac, moje sve - izjavila je Lisa u jednom intervjuu.

Njena majka i ćerka Rajli (28) i dalje su članice.Razvela se, iako je bio ljubav njenog života: Elvisova udovica otkrila dugo čuvanu tajnu! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs