BOGINJA SKANDALA

Zavela oca i sina, umrla sama i zaboravljena: Glumica čiji buran život nikog nije ostavio ravnodušnim! (FOTO)

Talenat i lepota bili su neosporni, ali su na kraju ostali u senci skandala koji su je u stopu pratili... Živela je samo 57 godina i od početka do kraja ostala - dama koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Vip priča 06.09.2018. - 10:05h Autor: dnevno.rs
Glorija Grejem, Foto: Profimedia

Biografska drama “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” škotskog reditelja Pola Mekgijana, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama, prati period u životu holivudske glumice Glorije Grejem koja 70-ih godina 20. veka u Liverpulu započinje ljubavnu vezu sa mnogo mlađim glumcem, Piterom Tarnerom.

 

Živela kao nomad, ugledala se na samohranu majku: Životna priča jedne od najvećih glumica današnjice -Ejmi Adams (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pip Christmass (@bygones_beauty) on

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

 

Nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu. Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran privatni život.

 

Zbog ljubavi prešla preko batina i javnog skandala: Životna priča najveće zvezde današnjice - Rijane! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris M. 🇨🇦 (@starsofthescreen) on

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

 

Bila je udata, između ostalih, za režisara Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala decu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina!

 

Umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičeg. Umrla je u stacionaru u Londonu u kojem su o njoj redovno vodili računa roditelji njenog poslednjeg ljubavnikaPitera Tarnera.

 

Životna priča najseksepilnijeg muškarca na svetu - Ričarda Gira: Zaveo dve najlepše žene, svim srcem za Srbe i Kosovo! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Crowe (@classichollywoodportraits) on

Upravo glumac Piter Tarner, predstavlja priču o poslednjim godinama Glorijinog života i pokazuje često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih “filmskih zvezda”. Kada su se sreli, ona je imala 55, a on 26 godina.

 

Dramu “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” je režirao Pol Mekgijan, a po scenariju Meta Grinhalga, zasnovanom na memoarima Pitera Tarnera iz 1986. godine. Ostale uloge tumače, između ostalih, Džuli Voters, Vanesa Redgrejv, Kenet Kranam, Stiven Grejem, Fransis Barber i Lien Best.

Ostvarenje “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” je u Srbiji premijerno prikazano na 46. FEST-u, a od 6. septembra će se naći na redovnim repertoarima domaćih bioskopa.

 

Od ružnog pačeta do seks simbola: Životna priča Dastina Hofmana! (FOTO)

Životna priča Roberta Mičama: Mrzeo Holivud i kapitalizam, ceo život proveo pored jedne žene! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs