Vip priča

Detinjstvo Dragana Nikolića: Igrali smo se ratova po beogradskim ruševinama, ali smo bili srećni

U čast sećanja na velikana

Vip priča
13:38h Autor:
Detinjstvo Dragana Nikolića: Igrali smo se ratova po beogradskim ruševinama, ali smo bili srećni
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Glumac Dragan Nikolić napustio nas je pre više od dve godine, ali je srpskom glumištu ostavio neizbrisiv trag. U čast njegovog 75. rođendana koji bi proslavio krajem ovog meseca prisetimo se intervjua koji je dao ne tako davne 2004. godine a u kom govori o životu, pozorištu, detinjstvu, braku, piše Elle.rs

"Detinjstvo je najvažniji period u životu čoveka, a moje je bilo veoma srećno. Imam utisak da se nije ni završilo. Možda je to pitanje infantilnosti, gluposti ili nečeg trećeg. Razlika je u tome što sam danas bogat iskustvom i uspomenama", započeo je svoju intimnu ispovest legendarni glumac.

Ispričao je da je učio kod kuće, na ulici, u školi.

Bata Živojinović o odlasku Gage Nikolića: Čini mi se da mi je otkinut jedan značajan deo života!

"Započinjao sam ono što mi je odgovaralo, a ponekad umeo nešto i da zloupotrebim. Pripadam posleratnoj generaciji. Igrali smo se ratova po beogradskim ruševinama koje su predstavljale naše tajne štabove. Bila je to neka vrsta našeg Eldorada. Umeli smo da ulazimo kroz kanalizacione otvore i prođemo čitav kvart ispod zemlje pa izađemo na sasvim drugi deo grada. Bilo je mnogo izazova koji su nam raspaljivali maštu. Igra nas je terala da razmišljamo i da se snalazimo. U to vreme zimi je još uvek bilo mnogo snega. U januaru i februaru sve je izgledalo kao u filmu Amarkord", rekao je Nikolić.

Godinu dana od smrti Dragana Gage Nikolića: Prijatelji odali poštu neprežaljenom glumcu (FOTO,VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs