Holandija je u šoku

Tragedija u kraljevskoj porodici: Sestra kraljice Maksime izvršila samoubistvo!

Ines je završila srednju školu 2002, a iste godine je bila deveruša na sestrinom venčanju s kraljem Vilemom Aleksanderom, tada princem

Vip priča
Autor:
Tragedija u kraljevskoj porodici: Sestra kraljice Maksime izvršila samoubistvo!
Foto: Profimedia

Nakon što se svet šokirao samoubistvom poznate modne dizajnerke Kejt Spejd i poznatog kuvara Entonija Burdena, stiže još jedna tužna vest, ovoga puta s dvora holandske kraljevske porodice.

Najmlađa sestra holandske kraljice Maksime, Ines Zoregeta, pronađena je mrtva u svom stanu u Buenos Ajresu. Vest je iznenadile sve, budući da Ines ima samo 33 godine. Ines je odrasla u Argentini, kao najmlađe od četvero dece. Ona i Maksima imaju dvojicu braće, Huana Zoregeta Serutija i Martina Zoregeta Serutija i tri polusestre iz očevog prvog braka. Kao tinejdžerka Ines je volela muziku pa je kasnije upisala studije pevanja i sviranja gitare na Escuela de Musica Kontemporanea, piše „El Mundo“.

Kejt i Vilijam nikada neće imati ovakve fotografije: Holandska kraljevska porodica kakvu do sada nismo videli! (FOTO)

foto: Profimedia

Ines je završila srednju školu 2002, a iste godine je bila deveruša na sestrinom venčanju s kraljem Vilemom Aleksanderom, tada princem. Zanimljivo je da Holandski parlament nije dopustio da njihov otac Horhe Horasio Zorgeta, koji je radio kao sekretar ministarstva poljoprivrede u vreme diktature predsednika Horhea Rafaela Videla, zbog učešća u argentinskom prljavom ratu, prisustvuje ovom činu, zbog čega svadbi nije prisutvovala ni Maksimina i Inesina majka Maria del Karmen Seruti, u znak podrške suprugu.

foto: Profimedia

I dok je Maksima krenula svojim putem i postala kraljica Holandije, Ines je ostala u Buenos Ajresu, gde je studirala psihologiju na Univerzititetu Belgrano. Kada je Maksima rodila svoje najmlađe dete, princezu Arijanu, odredila je da devojčici kuma bude njena setra Ines. Njihovom ocu je dopušteno da prisustvuje krštenju sve tri Maksimine ćerke, jer se radilo o privatnom, porodičnom događaju, a ne događaju koji je stvar bilo koje vlade.

Voze se u zlatnoj kočiji, ne plaćaju porez, a narod ih obožava: Oni su nepobediva kraljevska porodica! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

No, šta je razlog Inesine prerane smrti, pitaju se mediji kako u Holandiji tako i u Argentini.

-Pretpostavlja se da se radi o samoubistvu – izjavio je portparol holandske vlade za argentinske novine „La Nacion“.

Pre smrti Ines je bila zaposlena u vladi Argentine, gde je radila kao službenica u Ministarstvu socijalnog razvoja.

U izjavi novinama „De Volkskrant“, iz navodi se kako je kraljica Maksima šokirana i uništena vešću o sestrinoj smrti. Prema nekim izvorima koji se mogu čitati u zapadnim medijima, Ines je navodno patila od depresije i problema sa mentalnim zdravljem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs