Harvi Vajnstajn

Holivudski producent optužen za silovanje desetine žena predao se policiji! (FOTO)

Američki filmski producent Harvi Vajnstajn, koga su desetine žena optužile za seksualno zlostavljanje, optužen je juče za silovanje i seksualno napastvovanje, saopštila je njujorška policija, što je prva optužnica od pre sedam meseci, kada su se pojavili navodi protiv njega.

Vip priča
Autor:
Holivudski producent optužen za silovanje desetine žena predao se policiji! (FOTO)
Harvi Vajnstajn, Foto: Profimedia

Šezdesetšestogodišnji Vajnstajn je prethodno došao u policijsku stanicu u južnom delu Menhetna da bi se dobrovoljno predao. Dočekali su ga novinari iz celog sveta, ali nije dao izjavu.

Pošto je objavljena otpužnice, Vajnstajn je s lisicama na rukama odvden na prvo ročište u sudu.

Vajnstajn je optužen za silovanje, seksualno uznemiravanje i zlostavljanje i za činjenje krivičnog seksualnog čina protiv dve žene, saopštila je njujorčka polilcija. U saopštenju se ne navode imena žena.

Robert Redford stao na stranu nežnijeg pola: Žene će imati značajnije mesto u društvu!

foto: Profimedia

Oko stotinu žena optužilo je Vajnstajna, suosnivača filmskog studija Miramaks i Vanjstajn i Kompani za seksualno uznemiravanje, uključujući silovanje, a neki od navoda potiču decenijama unazad.

Te optužbe su pokrenule talas tvrdnji o seksualnom uznemiravanju i napadima holivudskih moćnika, političara i drugih uticajnih ljudi, kao i pokret "I ja" ("MeeToo") u kome su stotine žena javno optužile moćne ljude u poslovnom svetu, vladi i svetu zabave za uznemiravanje.

Očekuje se da će Vajnstajn biti pušten na slobodu uz kauciju od milion dolara, obavezu za nošenje elektronske narukvice i predaju pasoša, prema uslovima dogovora postignutog između njegovih advokata i tužioca, prenosi Njujork tajms.

Od kada su objavljene prve optužbe protiv Vajnstajna u Njujork tajmsu i Njujorkeru u oktobru prošle godine oko sto glumica, među kojima su Anđelina Džoli, Gvinet Paltrou, Ejža Ardjento, manekenki i njegovih bivših zaposlenih optužile su ga za seksualno zlostavljanje, od uznemiravanja do silovanja.

Hapšenje producenta posle više meseci istrage tužioca Menhetna koji je optužen da odugovlači pozdravilo je više ličnosti iz pokreta "MeToo".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs