Najtraženija srpska manekenka u svetu

Mila Mihaljčić: Živim svoj san! (FOTO)

Lepa dvadesetjednogodišnja studentkinja prava priča o prednostima i manama svog posla, saradnji s vrhunskim dizajnerima, životu u avionu i ostvarenju sna
Vip priča
15:30h
Mila Mihaljčić: Živim svoj san! (FOTO)
Foto: Fox Fashion Agency

Najtraženija srpska manekenka u svetu, Beograđanka Mila Mihaljčić, na nedeljama mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu učestvovala je na više od 50 revija najprestižnijih svetskih dizajnera, a modni kritičari svrstali su je u 10 vodećih manekenki modne industrije danas.

Poznatija pod nadimkom Mijo, u svet mode ušla je preko

FOX Fashion Agency koja već 14 godina sa velikim uspehom plasira devojke i mladiće iz Srbije i regiona u vodeće svetske modne centre: Njujork, Milano, London, Pariz, Aziju i na Bliski istok. Da se manekeni i manekenke ove uspešne modne agencije nalaze u samom vrhu svetske i domaće modne industrije, pokazuje i Milin primer koja je zaštitno lice kampanja Zara i Iceberg. Specijalno za StilBook otkriva da živi svoj san, kao i zašto je manekenstvo posao iz snova.

  • Ušla si u modni svet sa 14 godina, a nedavno su te kritičari svrstali u 10 najaktuelnijih modela. Jesi li ikada sanjala da ćeš sve to postići u 21. godini?

- Sve ovo je bio moj veliki san! Verovala sam snažno u njegovo ostvarenje, nisam se bojala prepreka, preuzela sam neke velike rizike i danas sam tu gde jesam. Živim svoj san i borim se za ostvarenje drugih snova.

  • Mnogi misle da je manekenstvo posao iz snova, zbog luksuzne odeće i putovanja po celom svetu, ali da li je baš tako? Šta je zapravo u manekenstvu kao iz snova, a šta nimalo ne liči na bajku?

- Manekenstvo jeste posao iz snova. Naravno, govorim o nivou mode gde se nalazim zajedno sa svojim koleginicama. Postoje i neka druga tržišta o kojima ne mogu da govorim jer nemam iskustva. Posao koji radim je naporan. Nema odmora, stalno sam u avionu, slobodne dane retko kad dobijem. Ipak, prednosti su velike - svetska slava, novac, poznanstva s ljudima iz svetskog džet-seta, putovanja, odsedanja u lukusuznim hotelima, pokloni, garderoba... Teško je podneti takav način života, uz sva odricanja koja su neminovna, ali kada dodate ljubav koju imam prema svom pozivu, sve nekako bude lakše.

  • Ti si prva srpska manekenka koja je radila reviju za modnu kuću Burberry. Kako si se osećala kada si saznala da si baš ti dobila ovaj posao, da li je ova jedna od tvojih najdražih revija?

- Svakako mi je bila velika čast da nosim modele na jednoj od najvažnijih revija London Fashion Weeka. Ne mogu nijednu reviju da izdvojim kao najdražu. Ove sezone bila sam vrlo ponosna i srećna što sam radila za Toma Forda, Versace, Pradu, Miu Miu, Chanel, Celine, Alexander MCQueen, Hermes i mnoge druge...

Ceo intervju s Milom pročitajte u najnovijem broju StilBookaFoto: Fox Fashion Agency

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs