Ušla u istoriju

Najplaćenija televizijska glumica otkriva: Ovo je najbolji savet koji sam ikada dobila! (FOTO)

Tužna istina jeste da sami sebi umanjujemo vrednost kako bismo dobili odobrenje drugih

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Elen Pompeo, glavna glumica serije Uvod u anatomiju, potpisala je još jedan milionski ugovor. Nateraće vas da razmislite o tome da li sebe cenite dovoljno.

 

Svi žele da pronađu načine da budu cenjeniji i da izbegnu osećaj da su obični i nebitni na poslu. Tužna istina jeste da okolnosti ne idu uvek na ruku ovakvim pokušajima. Ono što je važno jeste da znate kako treba da se zauzmete za sebe i cenite i branite svoje vrednosti.

 

Elen Pompeo je dala jedan primer koji može da vas inspiriše:

 

Nakon godina rada u „finansijskojsenci svog kolege Patrika Dempsija, Pompeo je u velikom stilu rešila da to prekine. Pregovarala je čvrsto, nepopustljivo, verujući u svoju vrednost. Na kraju je dobila ugovor od 20 miliona dolara (575.000 po epizodi).

 

Ovaj ugovor je najviši po vrednosti u istoriji televizijskih glumica. Pored toga, Pompeo će dobiti sedmocifreni bonus.

Elen i Patrik
Elen i Patrikfoto: Profimedia

Inače, „Uvod u anatomiju“ je br.2 drama ABC-a, i hit u 220 zemalja širom sveta, kao i franšiza vredna više milijardi dolara.

 

Ipak, Pompeo je rekla da joj nije bilo lako oko pregovaranja. Za The Hollywood Reporter je izjavila: „Možda je to zbog mog irsko-katoličkog vaspitanja, ali nikada nisam želela da budem viđena kao pohlepna. Ili je to možda problem nas žena – muškarac ne bi imao problem da traži 600.000 dolara po epizodi. Mi žene smo više u stilu, „Uh, mogu li da se usudim da pitam tako nešto? Da li je to u redu?“

 

Ali onda joj je mentorka i prijateljica, Šonda Rajms, kreatorka serije „Uvod u anatomiju“, dala savet koji joj je promenio život:

 

„Saznaj koliko vrediš i traži to, niko ti neće sam ponuditi.“

 

Fantastičan savet koji se može primeniti na sve, bez obzira da li ste muškarac ili žena.

 

Tužna istina jeste da sami sebi umanjujemo vrednost kako bismo dobili odobrenje drugih. Ipak, poštovanje i odobrenje pre će se dobiti ukoliko znate sebe da cenite, a ne kada sebi “spuštate cenu”.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...