Tragedija

Zašto se ubila najlepša engleska glumica u 24. godini: Krhka duša nije izdržala!

Nije mogla da prevaziđe najveće razočaranje

Vip priča 06.12.2017. - 13:07h Autor: Dnevno.rs
Foto: Profimedia

Holivud nikada nije bio naročito humano mesto već pre "gladijatorska arena" u kojoj opstaju samo najsnažniji i najbeskrupuloznniji, dok se neuspeh ne prašta. Tragična sudbina ove dame možda je najbolji pokazatelj ovoga.

Peg Entvistl bila je engleska pozorišna glumica koja je, kao i mnoge devojke pre nje, poželela da uspe u Americi. Umesto toga, uspela je jedino da i bukvalno umre pod "holivudskim svetlima".

Peg je sa ocem, glumcem Robertom Entvistlom, emigrirala u SAD. Nažalost, on je ubrzo stradao u saobraćajnoj nesreći, pa je o devojci počeo da brine stric koji je bio brodvejski menadžer.

Nakon kraćeg školovanja u Bostonu, Peg je počela da nastupa u brodvejskim predstavama i uskoro je stekla malu slavu koja ju je navela da pomisli da bi mogla da se okuša i na velikom ekranu.

U proleće 1932. je, delimično terana ekonomskim problemima koje su njujorška pozorišta dovela u krizu, napustila Njujork i pokušala da okuša sreću u Los Anđelesu.

 

Kad je on umro, Sonja Savić je omrzla Beograd: Tragedija koja se i danas pamti

foto: Profimedia

Tamo je u proleće 1932. nastupila u predstavi "The Mad Hopes Romneya Brenta", gde joj je partner bio Hemfri Bogart. Bila je to dobra odskočna daska i Peg je dobila ulogu u filmu "13 žena".

I baš u trenutku kad aje mislila da joj se svi snovi ostvaruju, Peg je primila poražavajuću vest - bez bilo kakvog objašnjenja obaveštena je da je izbačena iz filma, a njena glumačka karijera faktički se završila još i pre nego što je počela.

Očajna, Peg je došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada glasio Holivudlend i sve okončala.

Tog 18. septembra 1932. policiju anonimna žena telefonom obavestila da je ispod znaka pronašla leš ženske osobe. Uz telo je pronađeno oproštajno pismo s inicijalima "P.E.".

Ispostavilo se da se Peg popela na 15 metara visoke električarske mredevine, iza slova "H", da bi se potom bacila sa na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala: Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila ranije, poštedela bih sebe i druge mnogo bola.

Bilo joj je samo 24 godine.

 

Tragičan kraj Magi iz grupe EKV: Pad crnog anđela! (FOTO, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs