Obavezno pročitajte

Bizarne smrti slavnih: Jedan slučaj zamalo koštao Stivena Spilberga slobode! (FOTO)

Brojne su zvezde skončale bizarno i tragično, ali smrt ovih zvezda ostaće upamćene kao najbizarnije...

Vip priča
Autor:
Natali Vud, Foto: Profimedia

Bacila se sa znaka Holivud

Kad je glumačka karijera Peg Entvisl krenula silaznom putanjom, ona je bukvalno umrla pod holivudskim svetlima. Bilo je to 1932. godine, a njena uloga je upravo bila izbačena iz serijala RKO: 13 žena.

 

U potpunom očaju, došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, na kome je tada bio znak "Hollywoodland".

 

Životna priča Mije Farou: Od porodičnih tragedija do skandala! (FOTO)

foto: Profimedia

Popela se na 15 metara visoku električnu lestvu iza slova H, izgubivši na tom putu cipelu, da bi se potom bacila sa slova na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala "žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo uradila mnogo ranije, poštedela bih sebe i druge puno bola".

 

Umro s vibratorom u ustima

 

Ramona Navara zapravo su ubila dvojica huligana u njegovom domu u Čikagu. Navaro je započeo svoju glumačku karijeru u nemom filmu, a često je glumio romantične zavodnike, glavnu mušku zvezdu. U privatnom je životu bio homoseksualac i katolik, što mu je stvaralo poprilično probleme. Zbog toga je počeo da pije, a njegove su ubice zapravo bili dvojica muškaraca kojima je platio da dođu do njega zbog seksa.

 

Životna priča Glorije Vanderbilt (93): Bogata naslednica kojoj je sudbina zadala najteže udarce! (FOTO)

foto: Profimedia

Oni su mislili da Navaro ima novac skriven u kući, koji su želeli da ukradu. Kasnije su ga zadavili i u njegovim ustima ostavili ogroman vibrator koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolf Valentino.
 

Nestao bez traga

 

Džejms Hofa nije bio slavna ličnost zbog glumačkog ili pevačkog talenta, već zato što je bio dobro poznati aktivista kao i  pripadnik organizovanog kriminala koji je nestao i smatrao se nestalim 1975. godine.

 

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

foto: Profimedia

Kada je nestao, to nije bilo prvi put da je nestao s lica Zemlje. To je izveo i 1960-ih, pa se u javnosti pojavio s još čvršćim vezama s mafijom. Nakon što je pobegao iz grada i izbegao hapšenje zbog krađe iz penzionog fonda, FBI mu je pokušao ući u trag godinama, ali bezuspešno. Na kraju je proglašen mrtvim iako njegovo telo nikada nije pronađeno.
 

Mrtvu je pijanu pojeo pas

 

Mari Provost nekada je bila velika zvezda nemog filma, ali nije uspela da napravi prelaz u eru filma sa zvukom, budući da je imala snažan naglasak iz Bronksa. To joj je okončalo karijeru, a Mari se okrenula alkoholu zajedno s ljubavnikom Grete Garbo, Džekom Gilbertom.

 

Ceo svet ga voleo, a skončao je na najgori način: Svirepo ubistvo koje intrigira svet već 20 godina! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Provost je umrla godinu dana nakon Gilberta, a njeno telo je pronađeno napola pojedeno u njenom stanu. Obdukcijom je utvrđeno da je završila u alkoholnoj komi, a njen pregladnjeli pas je njeno telo iskoristio kao izvor hrane.

Utopila se u wc šolji

Tragične priče nisu ništa neobično u Holivudu, a upravo je takva priča Lupe Velez koja je 1930-ih bila tzv. "femme fatale di mova". Rođena u Meksiku stekla je slavu kao izvođačica burleski, ali njena smrt jedna je od zasigurno najbizarnijih smrti zvezda.

 

Davno zaboravljeni skandali zlatnog Holivuda: Pobačaji, ubistvo, žrtve roditelja! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Pronađena je mrtva u svom domu s glavom u wc šolji, bukvalno utopljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci je napisala kako je očajna nakon što ju je napustio otac njenog deteta, a nakon toga je uzela veliku dozu sedativa. Pretpostavka je kako joj je postalo muka, pa je išla na wc da povraća, ali je izgubila svest i udavila se.

Ostao bez glave za vreme snimanja Spilbergovog filma

 

Ponekad je do bizarne smrti došlo i na filmskom setu, a pravi primer toga je i dekapitacija Vika Morova. On je glumio u Spielbergovom filmu Zona sumraka gde je snimao scenu sa helikopterom koji nisko leti, a on mu je slučajno odsekao glavu.

 

Spilberg i pilot Dorset Vingo si na sudu su bili osumnjičeni zbog ubistva iz nehata, ali su na kraju bili oslobođeni.

 

Od dva zla biram ono koje nisam probala: Skandalozan život Mej Vest! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Natali Vud pala (ili je gurnuta) sa jahte

 

Pre 35 godina Natali je otišla na krstarenje jahtom sa svojim suprugom Robertom Vagnerom, a pridružili su im se Krostofer Voken i Denis Davern. Voken joj je u to vreme bio filmski partner u filmu "Brainstorm".

 

Ubistva, samoubistva i nerešene misterije: Sve teorije zavere starog Holivuda! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Na tom putovanju, Vud se navodno napila i pala s broda. Slučaj je nazvan nesrećom, ali tokom godina su se razni ljudi javljali tvrdeći kako su muškarci na brodu imali dogovorenu priču i da je ona verovatno gurnuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...