Ovo niste znali

3 godine od smrti legendarnog Pantića: Na životnu priču sprskog glumca niko ne ostaje ravnodušan!

Četiri puta se ženio i razvodio, a pred kraj života je navodno bio u vezi sa 48 godina mlađom glumicom

Vip priča
09:29h Autor:
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Legendarni srpski glumac Nikola Simić napustio nas je na pre tačno tri godine. Rođen je 18. maja 1934. godine u Beogradu, u pekarskoj porodici, a njegov 10 godina stariji brat je glumac Slavko Simić.

Prvu ulogu dobio je još kao student, 1957. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član bio od 1959. do januara 2014. Od 1971. je igrao u predstavi "Buba u uhu" sa kojom je 7. juna 2011. proslavio jubilej - 40 godina igranja, a predstava je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Proslavio se brojnim filmskim i televizijskim ulogama, a Dimitrije Pantić iz "Tesne kože", dirigent Herbert fon Karajan iz filmova Druga Žikina dinastija i Lude godine, samo su neke od rola po kojima je ostao upamćen.

Nikola je glumio i u brojnim TV serijama, a važan deo njegove karijere bila je i sinhronizacija crtanih filmova. Najpoznatiji je po liku Duška Dugouška i čuvenoj rečenici "Šefe, koji ti je vrag".

Nikola je odrastao na Zvezdari, da bi se njegova porodica kasnije preselila na Topličin venac, što je, kako je govorio, njemu veoma teško palo jer je bio razdvojen od drugova. Jedan od trenutaka koji mu je zauvek ostao urezan u sećanje jeste bombardovanje Beograda, 6. aprila 1941. godine.

Potresna ispovest Vedrane Rudan: Smrt mi se približava galopom, želim da umrem bez bola!

foto: Kurir / Dragan Kadić

"Dаn je bio sunčаn i lep, аli nаpolju se dešаvаlo nešto čudno. Kroz prozor sаm video ljude kаko unezvereni, u pidžаmаmа, beže preko pаrkа. Čulа se vriskа dece u susedstvu. Tаtа, štа je to?", kriknuo sаm prestrаvljen. Ništа, ne boj se! – umirivаo me je otаc. Ništа, sine, vojnа vežbа!

Ali, iznenаdа me je dohvаtio s krevetа i potrčаo sа mnom u nаručju kа kupаtilu. Kućа se zаtreslа, prolomio se strаšаn tresаk, po kаdi se rаsulo stаklo, u sobi su se stvаri prevrtаle. Mi smo pobegli u podrum gde su već bili mnogi stаnаri", napisao je glumac u autorskom tekstu za TV Novosti, davne 1975, a prenosi Blic.

Važio je za jednog od najduhovitijih glumaca, a vedar duh nikada ga nije napustio.

"Smeh je nešto najblagotvornije na svetu. U smehu, kroz smeh, čovek sve nevolje zaboravlja. Neka to bude i za trenutak, ali taj trenutak je dragocen. Nemoguće je da jedno biće bude stalno pod tenzijom, mora negde da pokulja ono nagomilano u njemu", rekao je u jednom intervjuu.

Životna priča najlepše žene dvadesetog veka: U detinjstvu brutalno ismevana zbog izgleda! (FOTO)

foto: Fonet

Njegov bratanac Dušan Simić za jedan dnevni list ispričao je da se glumac četiri puta ženio i razvodio, da je obožavao žene i bio veoma galantan prema njima.

Poslednjih godina Nikolinog života pričalo se da je u vezi sa 48 godina mlađom glumicom.

Početkom 2014. godine čuveni glumac oboleo je od raka prostate. U februaru je operisan, a početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.

Nikola Simić preminuo je 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije, u 80. godini života.

Plod zabranjene ljubavi, potomak slavnih Srba, Novakov trener: Ovo je životna priča Jelene Genčić!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...