Nikad nije kasno

Protraćen život pretvorio u zlato! Ispovest Zoltana Gere: Za Boga ništa nije nemoguće!

Dok je padao u jamu neuspeha, njegov otac je shvatio da ga jedino Bog može izbaviti

Vip priča
15:33h Autor:
Protraćen život pretvorio u zlato! Ispovest Zoltana Gere: Za Boga ništa nije nemoguće!
Foto: Profimedia

Ovo je priča o protraćenoj mladosti i propalom životu jednog mladića kojeg je Bog promenio. Radi se o problematičnom tinejdžeru koji je sanjao da bude šef mafije, ali, kako sam kaže, Bog ga je usmerio prema Hristu i sportu.

Zoltan Gera je mladić iz Mađarske koji je svoju mladost protraćio na alkohol, bande i drogu. Ali, nakon što je spasen, postao je najveći fudbaler Mađarske.

Iako je pokazao dar za fudbal u mladosti, nevolje su ga odvukle od sporta i moguće karijere u ovom sportu.

Kao mali, gledao je Ligu prvaka i rekao sebi: "Ja imam veći kvalitet i talenat od tih igrača. ali, za tebe je prekasno. Gotov si. Nikada nećeš postati fudbaler zato što si protraćio svoju priliku."

Gera nije mogao da igra vrhunski fudbal zato što su mu pluća nisu bila potpuno razvijena, što je bila posljedica njegovog šmrkanja lepka. Dok je padao u jamu neuspeha, njegov otac je odlučio da ga jedino Bog može izbaviti.

"Otac je pokušao da me održi na dobrom putu. Ali, na kraju mi je rekao: Ja ti ne mogu pomoći. Odvešću te u crkvu, pa ćemo videti da li Bog može da ti pomogne."

Uzdaj se u Boga i pobedićeš svaki problem: Poučna priča oca Tadeja!

foto: Profimedia

Otac ga je i odveo u crkvu. Gera nikada nije video liturgiju i bilo mu je fascinantno da vidi da su ljudi toliko uzbuđeni oko Boga. Ali, kada ga je otac upitao da li želi da istupi i bude spasen, on je rekao Ne.

Otac ga je ponovno odveo u crkvu i ponovno ga pitao isto pitanje.

"Ne... Ne", Gera bi odgovorio svom ocu.

"Ali, otac me je zgrabio i odvukao pred crkvu i molio sam se s drugima. Od tog trenutka bio sam novi čovek", ispričao je fudbaler.

Spasen, ali oštećen

Gera je napustio bande, alkohol i droge i ponovo počeo da trenira fudbal, ali telo mu je bilo oštećeno zbog korišćenja droga.

"Rekli su mi kako nikada neću biti profesionalni fudbaler, pa sam se molio: Molim te Bože, pomozi mi da se vratim fudbalu. Ako me podigneš, svojim ću te fudbalom slaviti."

Bog je odgovorio na njegove molitve, i uskoro je počela njegova profesionalna karijera.

Nikad ne uzvraćaj žalošću na žalost: Pouke ostroškog igumana vredne pažnje!

foto: Profimedia

Kao vezni igrač kluba Ferencvaros, Gera je proglašen igračem godine čak tri puta. Igrao je i za klubove u Engleskoj i osvajao turnire.

Zoltan sa svojom suprugom Timeom ima dvoje dece. Upoznali su se u crkvi, ali ona je znala za njegovu prošlost i u početku mu nije verovala.

"Znam Zoltana kao fudbalera, ali ne i lično, i znam da je bio jako loš pre nego što je postao hrišćanin. Bio je jako agresivan, nisam bila sigurna da se skroz promenio. Počeli smo da se viđamo i shvatila sam da se promenio i da je Bog spasio njegov život", rekla je Timea. U braku su već 13 godina.

Zoltan Gera sada daje primer svima kako nas Bog uvek može izbaviti, bez obzira na naše greške.

"Za Boga ništa nije nemoguće. On vas može promeniti i kada imate 60, 70 ili 50 godina. Nije važno. Moj život je primer da nikada nije kasno", rekao je Gera.

Molitva Bogorodice Djevo: Kad izgovorite ove reči, sve loše će iščeznuti kao dim!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs