Proterana iz Domovine

Sva mržnja i udarci života nisu je slomili: Životna priča Mire Furlan (62) inspiriše!

Prvi udarac doživela je još kao mlada devojka - majka joj je preminula od kancera

Vip priča
16:19h Autor:
Foto: Wikipedia

Na današnji dan, 7. septembra 1955. godine, rođena je jedna od najlepših jugoslovenskih glumica, Mira Furlan.

 

Rođena je u Zagrebu, i diplomirala je glumu na Akademiji za kazalište i film u Zagrebu 1978. godine. Odmah nakon završenog fakulteta ostvarila je nekoliko poznatih pozorišnih uloga, za koje je i nagrađena.

Za svoju porodicu je rekla da je bila liberalna i da joj roditelji nisu bili strogi. Mirina majka je preminula od kancera, a sa ovom bolešću se borila još dok je slavna glumica bila devojčica.


U SFRJ je važila za poznatu glumicu, koju je publika upoznala kroz brojne uloge u domaćim filmovima, a ujedno je bila i članica Hrvatskog narodnog kazališta.

Početkom devedesetih, u vreme kada je mržnja između Srba i Hrvata bila sve veća, Mira Furlan je bila meta predrasuda i pretežno negativnih komentara, zbog veze sa Goranom Gajićem, danas njenim suprugom. Usledio je otkaz u Kazalištu, oduzet joj je stan koji je nasledila od bake, a koji je tek nedavno uspela da vrati u svoj posed.

 

Još pre 30 godina prešao u pravoslavlje: Životna priča slavnog glumca i borba sa opakom bolešću!


Kako bi izbegli neke veće probleme, Mira i Goran su emigrirali u Ameriku, gde žive i dan danas. Glumica je u početku bila prinuđena da radi kao konobarica, ali je veoma brzo uspela da nastavi sa glumom.

Svoju domovinu, Hrvatsku je tek uspela da poseti početkom dvehiljaditih, na poziv Radeta Šerbedžije.

 

Mira Furlan je udata za srpskog reditelja Gorana Gajića. Uprkos tome što je Gajić sedam godina mlađi, par već dugo godina živi u skladnom braku. Goran je sa Mirom otišao u Ameriku 1991. i poput svoje supruge nastavio je sa radom u novoj domovini.

Goran i Mira imaju sina Marka Lava, koji danas ima sedamnaest godina. Za Marka Lava Mira kaže da je tipični Amerikanac i maternji jezik svojih roditelja govori sa određenim poteškoćama. Porodica živi u Los Anđelesu.

Glumica nikada nije sanjala holivudsku karijeru, ali je sticajem okolnosti morala da se odseli u Ameriku. Tamo joj se na neki način i posrećilo, pa je dobila nekoliko interesantnih uloga, i to u ostvarenjima koja su danas rado gledana širom sveta.

Uloga po kojoj je mi najviše pamtimo je ona u Lepoti poroka.

 

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...