Ne propustite

Ljubavni saveti Liz Tejlor: Posle 8 brakova ima i šta da kaže (FOTO)

Umela je da živi i voli
Vip priča
23:26h Autor:
Ljubavni saveti Liz Tejlor: Posle 8 brakova ima i šta da kaže (FOTO)
Foto: Profimedia

Prelepa Liz sa ljubičastim očima nije ostavila u zaveštanje svim ženama sveta slavne, kultne filmove već i nekoliko lekcija o ljubavi kojima bi svaka žena trebalo da se vodi. Istina je da se Elizabet Tejlor udavala osam puta, ali se jedno ne može poreći - umela je da živi i voli. Zahvaljujući svom duhu i nezasitoj želji za muškarcima, pokojna glumica je imala ljubavnu istoriju o kakvoj većina žene može samo da sanja.

Bio je 23 godine stariji od nje: Nije mogla ni da zamisli da će je ostaviti i to na ovaj način!

Ovo je devet stvari koje po Liz moramo znati o ljubavi:

Igraj po svojim pravilima, društvo zanemari "Nije mi cilj da budem obična domaćica. Nisam, niti bih to ikada mogla biti", naglasila je Liz jednom prilikom. I imala je pravo, jer je bila sve samo ne obična. Dok su njene vršnjakinje izigravale žene iz Stepforda, Liz je sledila svoje ambicije u karijeri i nizala muževe kad razvod nije bio ni blizu prihvatljiv kao danas. Zaista je bila žena ispred svog vremena.

Obdareni glumac, nezasit ljubavnik: Želele ga i grešnice i svetice, a on voleo samo jednu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Udaj se za onog koji misli da si dar od Boga - Njen peti (i šesti!) suprug Ričard Barton u svom ličnom dnevniku je o Liz pisao vrlo poetično: “Ona je stidljiva i duhovita, nije ničija igračka, briljantna je glumica i lepša nego što može da se zamisli. Može da bude arogantna i tvrdokorna, ali i blaga i divna. Ona toleriše sve moje mane i pijanstva, utroba me boli kad smo daleko jedno od drugog. Ona me voli.”

Nikad nemoj da ukradeš muža drugarici - A ako to uradiš, potrudi se da sa njom izgladiš stvari Svako bi pomislio da će odnos Elizabet Tejlor i Debi Rejnolds biti, u najmanju ruku, čudan, pošto je Edi Fišer drugu ostavio zbog prve, nakon dugogodišnjeg prijateljstva dve glumice. Njih dve su, međutim, do Lizine smrti ostale bliske. "Žene su je volele, a muškarci obožavali, uključujući i mog muža. Ljudi misle da su svi zlopamtila, ali ja nisam", izjavila je Rejnolds nakon Lizine smrti.

Najboljoj drugarici Elizabet Tejlor otela muža: Slavna glumica u centru seks skandala! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dijamanti se ne odbijaju - Liz je nakon jedne od burnih svađi sa Bartonom od njega kao poklon pomirenja prihvatila dijamantsku ogrlicu. Pa, bilo bi nepristojo da odbije, zar ne?

Ako te neće, produži dalje - "Kad dođu u određene godine, izgleda da se neki muškarci uplaše odrastanja, pa što stariji postaju, biraju sve mlađe žene", izjavila je jednom Liz. Lekcija koju od nje možemo da naučimo jeste da ako onaj kog želimo misli da nismo dovoljno lepe ili mlade za njega, treba jednostavno da ga oteramo.

Svađe su očekivane - Nesporazumi su neizbežan deo jedne veze. Tejlor i Barton su na njih bili toliko naviknuti, da su kad bi rezervisali sobu u hotelu, uzimali i onu iznad i ispod svoje, da komšijama ne bi smetali bučnim prepirkama na koje su uvek bili spremni.

Nemoj da se skrasiš dok ne nađeš pravog - "Vrlo sam posvećena braku. Zato sam se i udavala osam puta", rekla je jednom prilikom.

U 74. godini plivala sa ajkulama, kasnila na sopstvenu sahranu: Ona je bila plaćenija od predsednika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ne potcenjuj strast - "Mojim životom upravljaju strasti, uvek sam to priznavala", rekla je Elizabet. Nije ni čudo što ju je zbog slobodnih scena u filmu “Kleopatra“ Vatikan proglasio bludnicom.

Ne kukaj nad propalom vezom - Čuveni savet koji je slavna glumica dala kad se radi o raskidima, trebalo bi da bude vodilja svim ženama: “Sipaj sebi piće, stavi karmin i saberi se.”

Elizabet Tejlor ga nikad nije prežalila: Žene nisu mogle da mu kažu Ne! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs