Iznenadna smrt

Bila je ponos i lepota stare Jugoslavije: Tragedija koja se i dalje pamti (FOTO)

Jedan muškarac ostao je bez žene, dva dečaka bez majke, a cela zemlja bez raskošnog glasa i prelepih pesama
Vip priča
18:46h Autor:
Foto: Youtube Printscreen / Deky Simper

Prva pevačica "Novih fosila", Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu perspektivnu karijeru prekinula prerana smrt.

 

Ona je preminula 1992. u 42. godini života i to od posledica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

 

Životna priča Jelisavete Karađorđević: Srbija je prezrela, preživela pravu golgotu!

 

"Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest", rekao je vođa "Novih fosila" Rajko Dujmić.

 

Album "Nerdovršena priča" sa hitovima koje je uradila sa grupom "Novi fosili" objavljen je posthumno.

 

Prvi nastup imala je samo sa 13 godina na dečijem festivalu, a prvi njen zabeležen nastup bio je u beogradskoj zabavnoj emisiji "Obraz uz obraz" 1974, kada je nastupila sa pesmom "Kad bi bio samo moj". Iako je upisala Srednju građevinsku školu, Đurđica je znala da je muzika jedino čime je želela da se bavi.

 

Stravičan život pevačice šokirao svetsku javnost: Šta joj je muž radio punih 10 godina!

 

Foto: Youtube printscreen / Deky Simper
Foto: Youtube printscreen / Deky Simper

"Spakovala sam kofere i rekla roditeljima da idem. Da sam znala šta me čeka sigurno nikada ne bih mrdnula iz Splita", rekla je u jednom intervjuu.

 

Najveću slavu stekla je kao pevačica "Novih fosila". Davne 1977. godine na Splitskom festivalu oduševili su pesmom Diridonda, a sledeće godine izdali su prvu ploču "Da te ne volim".

 

Đurđica je 1982. odlučila da izađe iz benda kako bi se posvetila porodici, a zamenila ju je Sanja Doležal. Svi su mislili da će bend da propadne.

 

Od devojke iz skromne porodice do prve dame pakla: Pustinjska ruža u rukama Bašara el Asada! (FOTO)

 

Foto: Youtube printscreen / Deky Simper
Foto: Youtube printscreen / Deky Simper

"Đurđica je otišla od nas kada je želela da sredi svoj porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, s druge strane, isto tako je bila vrhunska pevačica...i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije "pukao" glas", ispričao je Rajko Dujmić.

 

Ona se udala za stomatologa Bracu sa kojim je dobila sinove Hrvoja i Bornu. A kako nije mogla bez muzike, Đurđica je na Splitskom festivalu 1982. godine nastupala sa stomakom do zuba.

 

U svojoj solo karijeri izdala je četiri albuma na kojima su pesme "Dalje moram sama", "Osećam to", "Ljubiš me u vrat" i druge. Tada se pričalo da je molila Rajka da joj napiše neku kompoziciju, ali je on rekao da nema vremena.

 

Bila je najlepša žena Beograda: Muškarci molili za njenu pažnju, ali je zauvek ostala sama (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs