Životna priča legendarne pevačice Ofre Haze

Smatrali je božanstvom, tragično završila: Devica do 39, muž joj uništio život! (FOTO, VIDEO)

Iz blatnjavih sokaka izraelske prestonice spasao ju je samo ogroman talenat i moćan glas koji je otkriven u njenoj dvanaestoj godini
Vip priča 04.10.2016. - 11:32h Autor: onaportal.com
Foto: Profimedia

Priča o životu Ofre Haze, legendarne izraelske pevačice, je neverovatna priča o slavi, moći, ljubavi, lepoti, muzici, žrtvovanju, te priča o razarajućim predrasudama društva, pogrešnim odlukama i neočekivanoj tragediji.

 

Ofra je rođena 1957. godine kao deveto i najmlađe dete siromašne jevrejske porodice u Tel Avivu. Iz blatnjavih sokaka izraelske prestonice spasao ju je samo ogroman talenat i moćan glas koji je u njenoj dvanaestoj godini otkrio agent dečijeg pozorišta "Bezalel Aloni". Njena karijera nezaustavljivo se probijala ka vrhu svetske muzike, dok su je lokalni mediji obožavali, pripisujući joj epitet "Madone sa istoka".

 

Burna prošlost Sofije Loren dostojna filma: Zatvor, život na ivici smrti i spontani pobačaji! (FOTO)

 

 

Haza je godinama nizala uspehe, od fenomenalnih singlova preko najprodavanijih albuma i brojnih nastupa i festivala do rada na filmskoj muzici. Kruna njene posvećenosti muzici usledila je 1983. godine kada su joj se otvorila sva vrata svetske scene, nakon drugog mesta na Evrosongu.

 

Htela sam da umrem, desila mi se najgora stvar: Sve patnje legendarne Kristl iz Dinastije! (FOTO)

 

 

Najveći internacionalnu popularnost postiže pesmom "Im Nin'Alu", a potom je javnost očarala i predivnom, dirljivom numerom "Izbavi nas" iz animiranog filma "Princ iz Egipta", koju je otpevala na ukupno 17 jezika.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uprkos slavi i bogatstvu, Ofra je ostala prizemna, odana porodici, visoko moralna i religiozna, što je uticalo da u rodnom Izraelu bude posmatrana kao svojevrsno božanstvo i legenda. Živela je mirno, bez ijedne mrlje u karijeri, bez kompromitujućih fotografija sa muškarcima, bez traga o skandalu. Upravo suprotno, Haza je bila poznata kao žena u stalnoj potrazi za velikom ljubavi, rešena da ostane devica sve do prve bračne noći. Brojni udvarači i prosci nisu joj bili interesantni, a čvrsto je verovala da će joj Bog ukazati na čoveka njenog života. "Princ na belom konju", bar kako je ona verovala, za lepu Jevrejku stigao je tek u njenoj 39. godini u vidu biznismena Dorona Aškenazija.

 

Interesantno je da je Ofra za života ostala nepriznata u krugovima svoje bliske prodice koja je stalno osporavala njene zasluge i vrednost, ističući da je žena bez porodice niko i ništa. Figurativno to najbolje opisuje rečenica njenog brata: "Ko je, dođavola, Ofra? Samo jedna neudata žena bez porodice!"

 

Nažalost, mada se o njenom kratkom braku ne zna mnogo, izvesno je da ju je upravo suprug zarazio sidom koja je indirektno uticala na njenu preranu smrt. Naime, Ofra je tragično preminula 2000.godine od posledica upale pluća, izazvane virusom HIV. Samo godinu dana kasnije, umire i njen muž usled predoziranja. Detalji i prava istina o smrti bračnog para ostali su misterija do današnjih dana.

 

Šest meseci pre smrti, na jesen 1999. Ofra Haza snimila je svoje poslednje materijale koji do dan danas nisu ugledali svetlo dana.

 

Odbačena od svoje zemlje, a Njujork joj se klanjao: Nesrećan život Milene Pavlović Barili (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs