Životna priča

Od života napravila bajku, dobila sve što je htela: Žena sa telom boginje! (FOTO)

Ima karijeru, ljubav, dve predivne kćerke, a na njenom izgledom joj zavide sve žene sveta
Vip priča
04:32h Autor:
Od života napravila bajku, dobila sve što je htela: Žena sa telom boginje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Italijanska lepotica čije je puno ime Monika Ana Marija Beluči, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli. Detinjstvo i najranije adolescentske dane provela je u rodnom mestu gde je pohađala Lićeo Klasiko školu. Upravo su tu prijatelji njenih roditelja primetili Monikinu izvanrednu lepotu pa su joj savetovali da se oproba u modelingu, što je ona i uradila kada je imala šesnaest godina.

Nakon što je posle srednjoškolskog obrazovanja upisala pravni fakultet u Peruđi, nastavila je da se bavi istim poslom kako bi zaradila novac za studije, ali njena manekenska karijera preko noći krenula je vrtoglavom uzlaznom putanjom. Paralelno s tim poslom, odlučila je da marljivo izučava jezike, pa je ubrzo tečno govorila italijanski, španski, francuski i engleski, što joj je kasnije izuzetno pomoglo i otvorilo nova vrata uspeha. Na poziv agencije Elit model menadžment, 1988. preselila se u evropski modni centar Milano, uspostavila saradnju sa tada nepoznatim modnim kreatorima Dominikom Dolčeom i Stefanom Gabanom i postala zaštitno lice njihovog brenda Dolce&Gabbana.

Serije crno-belih fotografija obišle su svet, a njen lik gotovo niko nije mogao da zaboravi. Upravo te slike na neki način bile su presudne i za njen, ali i za uspeh proizvoda koji je reklamirala. Belučijeva se nije zadovoljila time što je postala velika evropska zvezda u svetu mode, već je nastavila da radi na sebi i stremi ka svom davnašnjem snu da se ostvari kao glumica, zbog čega je odlučila da pohađa časove glume.

Nismo muškarci, nežne smo i ženstvene: Čvrst stav Monike Beluči o jednakosti polova!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prva ljubav i brak

Kao prelepa dama koja mami uzdahe svih oko sebe, zavela je fotografa Klaudija Karlosa Basu i njih dvoje su nakon dve godine zabavljanja 1990. godine odlučili da se venčaju. Tada je dobila i svoju prvu televizijsku ulogu u filmu Vita coi figli, ali u njoj gotovo i da nije imala tekst koji izgovara, već je samo svojim izgledom plenila s malih ekrana, što je bio slučaj i sa drugim projektima koji su joj nuđeni. Pomalo razočarana zbog toga, odlučila je da prihvati poziv modnih agencija za preseljenje u Pariz. Radila je za najeminentnija imena u svetu mode i svakog meseca dobijala naslovne strane prestižnih magazina. Međutim, najviše zbog posla, ali i raznih drugih neslaganja, trpeo je njen brak koji je nakon osamnaest meseci doživeo krah.

Nedugo potom uspela je da skrene na sebe malo veću pažnju u američkom filmu Bram Stokerov Drakula, gde se u jednoj sceni pojavila naga. Sledećih pet godina igrala je uglavnom u nekoliko francuskih i italijanskih filmova kao što su: I Mitici, Palla di neve, Il Cielo e sempre piu blu i drugi, ali uloge u ovim ostvarenjima prošle su uglavnom nezapaženo kod filmske javnosti.

Fatalna Monika Beluči iznenadila sve: Nikad ne idem u teretanu, obožavam da jedem!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Neuspeh na filmskom platnu nadomešćivala je stabilnošću na modnim pistama i harmoničnim ljubavnim životom. Naime, dve godine nakon razvoda odlučila je da drugi put oproba sreću pa se verila sa glumcem Nikolom Faronom koji joj je bio najveća podrška u to vreme. Ipak, slava na filmskom platnu usledila je nakon ostvarenja Apartman u kome je za ulogu Lise nominovana za nagradu Cezar u kategoriji najperspektivnija glumica. Svetskoj javnosti postala je poznata tek sa filmom Doberman gde je nastupila zajedno sa svojim sadašnjim mužem Vensanom Kaselom. Susret sa Kaselom narušio je njenu vezu sa Nikolom koju je raskinula 1997. i upustila se u fatalnu ljubavnu aferu sa dve godine mlađim Francuzom. Njihovoj vezi svi su predviđali još dramatičniji kraj nego početak.

Zakletva na večnu ljubav

Ipak, oboje su dokazali suprotno i 1999. godine organizovali venčanje, nakon čega su mnogi njihov odnos počeli da opisuju kao onaj u bajci između lepotice i zveri. Neretko su Monika i Vensan tajnu svoje velike ljubavi umeli da pripišu činjenici da su često razdvojeni. Nekada zbog posla, a nekada i namerno spavaju odvojeno, pa čak i u različitim gradovima, uprkos tome što imaju ćerke Devu i Leoni.

"Volim svoju karijeru, ali više od svega svoju porodicu. Sreća je što smo, pored naših poslova, Vensan i ja u uspešnom braku i imamo decu. Oboma nam porodica znači najviše na svetu i ona je baza za sve, pa možemo mnogo da radimo, ali i da gajimo naše emocije. Zato smo posle Deve oboje poželeli i drugo dete, a čak smo planirali da dobijemo prinovu baš u ovom periodu kad Deva treba da pođe u školu. Tako bih mogla da budem uz nju dok se ne navikne na školske obaveze, da joj pomognem da stekne pravilne navike i tome prilagodim sve profesionalne obaveze, a da istovremeno budem uz našu bebu. Želim da je dojim i bar godinu dana budem samo majka i supruga.

Pozdravite kraljicu crvenog tepiha: Monika Beluči još uvek sve ostavlja bez daha! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je bila obostrana Vensanova i moja želja, na njoj smo radili i uspeli da je ostvarimo. Hvala Bogu, desilo se tako da nam se drugo dete rodi baš sada," izjavila je Belučijeva tada ne skrivajući radost zbog skladnog života koji joj je sudbina namenila. Svesna svoje lepote, neretko je bila i na meti dušebrižnika koji su je kritikovali zbog čestog svlačenja pred kamerama.

"Ne plašim se golotinje jer za mene ništa nije lepše od nagog tela. Upravo tako moguće je doživeti neverovatne emocije i izraziti se potpuno drugačije. Svoje telo tretiram kao objekat i verujem da je to sjajno pošto je ono deo mog posla, a kada tako postavim stvari, s njim mogu da radim šta god poželim. Takav stav nudi mi najviše slobode, a kada nisam stegnuta, mogu da dam najviše od sebe kao glumica. S druge strane, odavno se bavim modom i navikla sam da se slikam gola pa mi na setovima češće predstavlja problem da se poljubim s nekim, nego da se skinem," objašnjava Monika.

Svetska slava

Godine 2000. pojavila se u trileru Pod sumnjom, u kojem je igrala zajedno sa filmskim velikanima Džinom Hekmanom i Morganom Frimenom. Svoju svetsku slavu stekla je filmom Malena u kome je tumačila Malenu Skordiju, prelepu udovicu koju muškarci obožavaju, a žene joj zavide. Za tu ulogu dobila je nagradu publike na Evropskom filmskom festivalu. Godinu dana kasnije usledila je manja uloga u filmu Pakt sa vukovima, u kome je ponovo nastupila sa Vensanom Kaselom, kao i u kontroverznom ostvarenju Nepovratno, koje je uzburkalo svetsku javnost zbog scena silovanja i prevelikog nasilja. Iste godine tumačila je i lik Kleopatre u filmskoj komediji Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra, a 2003. pojavila se u filmu The Matrix Reloaded, da bi potom reprizirala svoju ulogu i u njegovom nastavku. Sledeće godine igrala je Mariju Magdalenu u režiserskom ostvarenju Mela Gibsona Stradanje Hristovo, ali je i ovaj film često osuđivan zbog prevelikog nasilja.

Široki bokovi, čvrste noge i uzan struk: Monika Beluči ne ide u teretanu!

Foto: Profimedia / Monika Beluči kao Kleopatra
Foto: Profimedia / Monika Beluči kao Kleopatra

Neretko je bila na meti ogovaranja zbog uloga koje je birala, ali i svog britkog jezika koji nije štedela odgovarajući na razna pitanja novinara, zbog čega je dobila etiketu istinske lepotice sa sopstvenim stavovima. Ali, ono što se nije dešavalo, da li zbog pažljivog rada njenih agenata ili velike ljubavi koju neguje prema suprugu, jeste to da se Monika nikada nije našla u žiži skandala koji bi je okarakterisali kao preljubnicu, premda se često spekulisalo o njenom razvodu od Vensana. Isto tako, sve do 2004. zavidne žene često su joj prebacivale i to što se nije ostvarila kao majka, ali je Belučijeva i njihova usta zapušila kada je prirodnim putem ostala u drugom stanju i 12. septembra te godine rodila ćerkicu Devu. Upravo ju je želja njene ćerke navela da po drugi put zatrudni i podari joj najlepše društvo - sestricu.

"Deva je godinu dana pre rođenja sestre pisala pismo Božić Bati u kojem je navela kako želi da dobije brata ili sestru i, hvala Bogu, ostvarila se i njena, ali i želja mog supruga i mene. Mada sam u početku želela da rodim dečaka, jer je lepo imati dvoje dece različitog pola, sada sam presrećna jer imam dve ćerke. Vensan je divan suprug, a pokazao se, na moje iznenađenje, i kao izuzetno dobar otac. Beskrajno je zaljubljen u našu ćerkicu, toliko da me je, kada smo saznali da je beba koju nosim zdrava i da je devojčica, od radosti podigao i rekao: Presrećan sam što ću imati tri princeze, imaću Moniku u tri izdanja," kaže poznata glumica.

Majčinstvo kao najveća želja

Mlađa ćerka poznatog para rođena je 22. maja 2010. godine i dobila je ime Leoni, a u zvaničnom saopštenju nakon Monikinog porođaja, piše kako ju je glumica na svet donela prirodnim putem. Ponosna mama je i ovu svoju trudnoću, kao i prvu, ovekovečila slikajući se obnažena za italijansko izdanje magazina Vanity Fair, kao vid pobune zbog tamošnjeg zakona koji se protivi veštačkoj oplodnji.

"Znam da ima mnogo žena koje ne mogu da začnu prirodnim putem, a ja sam imala sreću da oba puta na taj način ostanem u drugom stanju. Čim sam poželela da dobijem dete, vrlo brzo sam zatrudnela. Ali, da sam imala problema, bila bih spremna na sve, pa čak i da na kolenima pređem čitavu pustinju kako bih ostvarila svoj cilj," izjavila je Monika u intervjuu za Vanity Fair pre par godina.

Kad Monika Beluči kaže, poslušajte: Trudite se da izgledate prirodno. Evo trikova!

Foto: AP
Foto: AP

Ipak, mnoge je iznenadila njena želja da se odvaži na drugu trudnoću u četrdeset petoj godini, ali ona je istakla svoje uverenje kako je savremena medicina svima omogućila da produže životni vek, pa i roditeljima kojima se pruža prilika da budu duže sa svojom decom.

"Smatram da su za snimanje filmova svake godine dobre, ali s druge strane, osećam da sam tek sada u pravim godinama da ponovo postanem majka. Nimalo me ne brine to što ću, kada moje ćerke budu u dvadesetim, ja imati šezdeset i kusur. U današnje vreme, šezdesete su sjajno doba," odvažna je glumica.

Brak Monike Beluči i Vansena Kasela prekinut je 2014. godine, a glumica je tada navela:

"Ljubav, posebno kada su tu i deca, je uvek prisutna, ali u novom obliku. Ostali smo prijatelji i to ćemo uvek biti. Ne treba sistematski optuživati onog drugog zbog sopstvenih demona. Veza se ne gradi, već postoji ili nestaje", zaključila je ona.

Ovih dana je možemo gledati u novom filmu o agentu 007, kao Bondovu devojku. Glumica je u pedesetoj godini dobila ovu ulogu i tako postala najstarija "Bondova devojka" u istoriji ove špijunske sage.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs