Tragedije

Ukleti Holivud: Sudbina im namenila smrt tokom snimanja filma!

Živote su neretko gubili kako sami glumci, tako i njihovi dubleri tokom snimanja opasnih scena
Vip priča
02:16h Autor:
Ukleti Holivud: Sudbina im namenila smrt tokom snimanja filma!
Foto: Profimedia

Jedan od razloga zašto glumci ne snimaju sami opasne scene je kako bi se izbegle povrede. Ali, živote su neretko gubili i oni, kao i profesionalci koji su ih menjali.

9. The Expendables 2

Kun Liu bio je dubler glumca Džet Lija u filmu sa akcionim zvezdama. Dok je glumio u jednoj takvoj sceni, Kun Liu je poginuo usled eksplozije na lokaciji u Bugarskoj. Imao je samo 26 godina, a njegova porodica je tužila koordinatora dublera i producentsku kuću. Bila je to već treća smrt na setu nekog filma u kojem je glumio Silvester Stalone.

Ukleta serija: Nesrećne sudbine glumaca Beverli Hilsa! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

8. The Dark Knight

Konvej Viklif je za života radio kao stručnjak za akcione scene na filmovima poput "Batman Begins", "V for Vendetta" i u dva filma o Džejms Bondu. Poslednje trenutke proživeo je na setu snimanja filma "The Dark Knight" 2007. godine. Usred scene koju je snimao, automobil u kojem se vozio sleteo je s planirane putanje i udario u drvo. Iako je vozač prošao bez ijedne ogrebotine, Viklif je momentalno podlegao povredama glave.

7. Top Gun

Art Šol rođen je 1931. godine. Celog života je bio zaljubljenik u avione, a bio je i vlasnik škole za vožnju avionima. Uz to je za Holivud snimao akcione scene. Poslednju je snimio za Top Gun. Nakon što je u jednom trenutku 16. septembra 1985. godine izgubio kontrolu nad avionom, ni on ni avion nikada nisu pronađeni.

Priča se da je automobil koji ga je odveo u smrt bio uklet: Iznenadan odlazak slavnog glumca!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. The Crow

Brendon Li, sin Brusa Lija život je izgubio na setu filma u kojem je igrao glavnu ulogu. Imao je samo 28 godina. Upravo se vraćao iz prodavnice kada ga je upucao glumac Majkl Masi. Iako se prvo sumnjalo na ubistvo, dokazano je da je u pištolju umesto svih ćoraka, bio jedan pravi metak koji je usmrtio Lija. Incident se dogodio 1993. godine, a Masi je prvi put o svemu progovorio tek 2005. godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Twillight Zone

Glumac Vik Morou i dvoje dece glumaca Majka Din Li (7) i Rene Šin-Ji Čen (8) umrli su nakon što je na njih pao helikopter iz kog se snimala scena. Eksplozija je zahvatila rep helikoptera nakon čega je on počeo nekontrolisano da se vrti. Cela posada je preživela.

4. Povratak musketara

Glumac Roj Kiner snimao je scenu jahanja usred koje je pao sa konja, slomio karlicu i iskrvario na smrt.

Alkohol, žene, tuče: Razuzdani život Hemfrija Bogarta! (FOTO)

3. XXX

Dubler Vin Dizela Hari L. O'Konor snimao je scenu u kojoj je po čeličnoj sajli morao da se spusti na podmornicu. Spletom okolnosti punom brzinom se zabio u most i umro na licu mesta. Scena je na kraju ipak uvrštena u film (bez prikaza smrti, naravno) kako bi se iskazala počast O'Konoru.

2. Troja

Džordž Kamileri bio je dubler Bredu Pitu na filmskom setu "Troje". U jednoj od scena slomio je nogu. Prevezen je u bolnicu i nekoliko dana kasnije doživeo infarkt zbog ugruška koji mu je iz noge došao u srce. Lekari su ga spasili i pustili na kućno lečenje. Ubrzo je doživeo novi srčani udar i preminuo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Catch 22

Pomoćni reditelj Džon Džordan odbio je da nosi sigurnosni pojas kada je snimao jednu scenu iz aviona. Ispao je kroz otvorena vrata, s visine od kilometar i po. Na snimanju svog prethodnog filma izgubio je nogu. Očigledno nije bio ljubitelj sigurnosnih mera.

Nesrećan život kraljice Holivuda: Najveću tajnu ponela u grob!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs