Filmska diva velikog srca

Mnogo više od lepog lica: 8 stvari koje niste znali o Odri Hepbern!

Svima je poznata iz filma "Doručak kod Tifanija", a tokom života ona je bila društveno osvešćena i radila je kao humanitarac
Vip priča
17:52h Autor:
Mnogo više od lepog lica: 8 stvari koje niste znali o Odri Hepbern!
Foto: Profimedia

Odri Hepbern rođena je kao Odri Ketlin Ruston 1929. godine u Briselu. Bila je “plave krvi” i kosmopolita od rođenja. Njena majka bila je holandska baronesa, a njen otac Džozef Viktor Ruston, austrijsko-engleskog porekla, bio je bogat čovek i simpatizer nacista što je Odri prezirala.

Tužna princeza Grejs Keli: Mrzela svaku sekundu svog kraljevskog venčanja!

Nakon što su se njeni roditelji razveli, Odri je sa majkom otišla u London. Tokom nacističke okupacije, Odri je bila u teškoj depresiji i borila se protiv neuhranjenosti. Teško joj je pao rat i sve ono što je iz njega proizašlo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posle oslobođenja, otišla je u baletsku školu u Londonu i započela karijeru modela. Njenu gracioznost primetili su i neki reditelji, pa je tako otpočela njena filmska karijera.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Odri je 1988. godine postala ambasador UNICEF-a i pomagala je deci u Latinskoj Americi i Africi. Umrla je 1993. godine u Švajcarskoj od raka. Njen stil i elegancija, kao i posvećenost humanitarnom radu, ostaće zauvek upamćeni.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs