Povodom 30 godina postojanja

Dražen Žerić o tragediji koja je Crvenu jabuku zavila u crno: Muška suza je najteža!

Scena je bila dirljiva, nastao je muk na stadionu, ugasili su muziku, a kako smo mi krenuli prema bolnici u Mostaru, tako je i sa nama krenula sva ta publika. Ispred bolnice bilo je tri, četiri hiljade ljudi - seća se Žera
Vip priča
03:44h Autor:
Dražen Žerić o tragediji koja je Crvenu jabuku zavila u crno: Muška suza je najteža!
Foto: Kurir Arhiva

Jedna od najvećih pop-rok grupa sa naših prostora, Crvena jabuka, ove godine slavi 30 godina karijere, koju će obeležiti turnejom po Hrvatskoj.

Uoči 30. godišnjice postojanja, frontmen grupe Dražen Žerić Žera prisetio se samih početaka za IN Magazin Nove TV, ali i strašne tragedije zbog koje su bend prerano napustila dva člana.

Neposredno pre koncerta u Mostaru, basista Aljoša Buha i pevač Dražen RičI Zijo doživeli su strašnu saobraćajnu nesreću, u kojoj su obojica izgubili život.

Ispovest Monike Seleš o najvećoj traumi u životu - Prolivena krv nikad se ne suši!

"To je bio težak dan. Mi smo već bili na stadionu u Mostaru, bio je pun, a tek oko pola 8 uveče došla je policija. Scena je bila dirljiva, nastao je muk na stadionu, ugasili su muziku, a kako smo mi krenuli prema bolnici u Mostaru, tako je i sa nama krenula sva ta publika. Ispred bolnice bilo je tri, četiri hiljade ljudi", priseća se Žera tragedije koja je Crvenu jabuku zavila u crno.

On je otkrio i koliko mu je bilo teško da izađe na binu nakon toga.

"Bilo je teško, ali tu je publika sve odradila. Oni su nam pomogli na početku sa pevanjem. Publika oseti kad je tebi teško, pa ti pomogne", ispričao je muzičar.

Uprkos velikom bolu koju je osećao na pozornici, suzu nije pustio.

"Nisam plakao, muška suza je najteža. Ako ti plačeš, onda svi plaču. Tako da uvek mislim da muškarac treba da sakrije tu suzu jer je najteža", smatra Žera.

Tragedija koja je šokirala Holivud - Reper ubio suprugu, pa onda i sebe!

http://www.youtube.com/watch?v=nOpNoOO-2NE
zbog njihove podrške, tri decenije.

"Jabuku niko nikada nije mazio i pazio, nijedna vrata nama se nikada nisu otvarala vezom. Sve smo postigli zahvaljujući našoj publici", istakao je on i zaključio:

"Crvena jabuka je meni sve i prestaće da postoji tek kada budem ispod zemlje."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs