Osmeh joj ne silazi sa lica

Kako Seka Aleksić proslavlja Božić i šta se sve nalazi na njenoj prazničnoj trpezi!

Pevačica je u svom blogu detaljno opisala kako izgleda praznična atmosfera u njenoj porodičnoj kući
Vip priča
17:32h Autor:
Kako Seka Aleksić proslavlja Božić i šta se sve nalazi na njenoj prazničnoj trpezi!
Foto: Instagram

"Dan koji sa radošću iščekujem je Božić. To je poseban praznik, praznik porodice, kada su najmiliji na okupu, simbol rađanja novog života, praznik dece, porodice..."

Ovim rečima je Seka Alekić započela svoj Božićni blog, koji se bavi o običajima koje ona i njen suprug Veljko poštuju uoči praznika.

Seka je udomila još jednog psa lutalicu, OVDE pogledajte!

Seka je vernik, tako da poštuje i tradiciju četrdesetodnevnog posta, koji joj veoma znači i prija, jer u tim trenucima u svojoj duši pronalazi mir i spokoj.

"Smatram da se post ne svodi samo na konzumiranje određene hrane, ima svoje dve strane, a to su duhovna i telesna. Svodi se na to da u svojim dušama nađemo mir, da na dobro mislimo i da dobre stvari radimo, čime naučimo da tako treba da idemo kroz čitav život, a ne samo u danima posta", piše Seka, otkrivajući i šta za nju predstavlja Badnjak, kao i kako izgleda trpeza uoči praznika.

OVDE pročitajte šta sve valja raditi na Božić!

"Dan pred Božić moj suprug donosi Badnjak. Time se u dom unosi zdravlje, sreća i napredak. Uz Badnjak, tu je i žito, da godina bude plodna, kao i slama, jer se upravo na njoj rodio Isus. Sa zalaskom sunca, na Badnje veče, Badnjak unosimo u kuću. Na našoj trpezi bude riba, pasulj prebranac, pogaču umesim bez kvasca, a tu su i orasi, suve šljive, badem, lešnici... Posle večere ostavim ponešto na stolu, ne sklonim sve, u duhu običaja ovog svetog dana".

Kako navodi, na Božić, kada joj osmeh ne silazi sa lica, kuća joj je puna gostiju, porodice i dragih prijatelja, a uz koji gutljaj kafe, zajedno sa njima razmišlja o detinjstvu i o davnim vremenima, kada je živela dosta skromnije nego sada.

Kako Željko Samardžić proslavlja Božić, saznajte OVDE!

"Učena sam i vaspitavana da tuđe poštujem, a svoje volim, da se samo radom i upornošću može ostvariti želja, da se materijalna stvar prosto može izgubiti, uništiti, da su čista duša i čist obraz najbitniji u životu. Godine su prošle, toliko toga se izdešavalo. Ja sam sazrela, u braku sam sa čovekom koga volim, a opet sa žarom onog malenog deteta radujem se tom velikom danu, uvek ga obeližim u krugu svojih najdražih", piše pevačica, a svoj blog zaključuje rečima: Budite sa svojim porodicama, sa svojim prijateljima. Imajte na umu da male stvari čine život, sve prolazi, ali ljubav ostaje, Bog je ljubav! Praštajte! Mir Božiji, Hristos se rodi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs